jtmf_logga
Går framåt

 

Jag tar mig framåt handlar om att elever aktivt ska öka sina aktiva transporter, dvs. gå eller cykla till skolan . På så sätt kan vi främja barns fysiska aktivitet och kognitiva förmåga, öka trafiksäkerheten och bidra till en bättre miljö.

Vi behöver alla hjälpas åt och här hittar du inspiration för ett friskare liv i en friskare miljö.

Nyheter

Norrbottens Kommuner firarde 1 år!

Barn från Ormbergsskolan var där och berättade om projektet samt framförde sin egna cykellåt där publiken fick vara med och sjunga!

VetenskapensHus

TACK TILL ALLA BARN!

Det går framåt i ”Jag tar mig framåt”- projektet. Stina Rutberg och Anna-Karin Lindqvist blev Årets innovatörer på LTU. De vill rikta ett särskilt Tack till alla barnen som medverkat i projektet . Utom dom inget pris.

Delar av motiveringen:
Årets innovatör 2018 Stina och Anna-Karin har genom sitt arbete med Aktiva skoltransporter skapat innovativa lösningar på stora samhällsutmaningar med barn och ungas hälsa.

I samband med prisutdelningen poängterade Stina och Anna-Karin att det egentligen är barnen som är årets innovatörer eftersom det är deras idéer som varit grunden i projektet. Dessutom blev Luleå kommun årets samarbetskommun delvis pga Aktiva skoltransporter!

Så växte årets vintercyklingsinnovation fram i Luleålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elever skrev musik!

Här är en låt som växte fram under ett arbete där vi gjorde estetik av barnens skolväg tillsammans med 3:orna på Ormbergsskolan. Barnen fick samla egna cykelord som bildade stommen i låtens text. Melodin gjorde vi tillsammans.

Min Cykel - Mp3

Cykelvinst på stan!

Här kan vi se den lyckliga vinnaren av tipsfemman i samband med ”På stan utan bil” den 26/5 då ”Jag tar mig framåt” fanns på plats.

Edward Alatalo 13 år vann cykeln som skänktes av ”Mickes cykelverkstad”

cykelvinst

LTU Logga

© Luleå Kommun, 2018

Text