Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 29 februari 2024

  Motion om ett nytt badhus i Råneå, e-förslag om isväg på Porsön samt Luleå Dansresidens 2024. Det är tre av de ärenden arbetsutskottet ska ta ställning till den 6 mars.

 • Senast publicerat: 29 februari 2024

  I Luleå planeras det för stora industrisatsningar som ska bidra till ett fossilfritt samhälle. Hur kan Luleå kommun och Luleå Energi tillsammans med industrin arbeta för att möjliggöra den gröna omställningen? Om det handlar den tredje och sista delen i vår seminarieserie om elens betydelse för den gröna omställningen.

 • Senast publicerat: 21 februari 2024

  Samhällsbyggnadsutskottet sammanträder den 26 februari.

 • Senast publicerat: 21 februari 2024

  En brukare misstänks ha blivit utsatt för övergrepp av en medarbetare inom hemtjänsten. Händelsen är anmäld till inspektionen för vård och omsorg, IVO.

 • Senast publicerat: 20 februari 2024

  Flera avvikelser har inkommit gällande ett av kommunens gruppboenden där en brukare inte fått sina berättigade insatser utförda. En anmälan är gjord till inspektion för vård och omsorg, IVO.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 12 december 2023