Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 24 maj 2024

  Välkommen till ett seminarium om hur Luleå kommun, tillsammans med Polisen, industrin och bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen, arbetar för etableringen av ansvarsfulla bostadslösningar för tillfälliga entreprenörer.

 • Senast publicerat: 24 maj 2024

  Nu är det klart med bidrag till föreningars sommaraktiviteter. Bland annat får Kulturnatten och sommarens fotbollsskolor ekonomiskt stöd. Totalt har Kultur- och fritidsnämnden fördelat ut bidrag på en halv miljon kronor till flera föreningar i sommar.

 • Senast publicerat: 22 maj 2024

  För fjärde året i rad har stipendier delats ut för att uppmärksamma personal inom Luleå kommuns olika skolformer. Mellan 1–30 mars har det funnits möjlighet att nominera en enskild person eller arbetslag som man tycker förtjänar att uppmärksammas. Totalt kom 137 nomineringar in och nu är årets stipendiater utsedda.

 • Senast publicerat: 15 maj 2024

  Totalt behandlar politikerna i samhällsbyggnadsutskottet 12 ärenden, bland dessa detaljplan samt arkitekttävling för Trekantens parkering. Ombildande av naturreservatet Ormberget-Hertsölandet samt förslag om ny detaljplanför Daggkåpan 2 för att pröva förutsättningarna för vård- och omsorgsboende och förskola på Bergviken.

 • Senast publicerat: 15 maj 2024

  Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram. Norrbottens kommuner bjuder in till presskonferens och berättar om samarbetet.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 17 april 2024