Gymnasieskola

Du som har Luleå, Boden, Piteå eller Älvsbyn som hemort kan fritt söka vilken gymnasieutbildning du vill av de som erbjuds av dessa kommuner. I Luleå kan du gå i Luleå Gymnasieby, som är en kommunal gymnasieskola, eller i någon av de fristående gymnasieskolorna.

Luleå Gymnasieby

Luleå Gymnasieby består av fyra kvarter i stadens centrum, nära företag och samhällsservice, affärer och caféer. Det bidrar till en trivsam, spännande och lärorik miljö samt till stora möjligheter till samverkan med samhälls- och arbetsliv. I Luleå Gymnasieby finns omkring 2300 elever och 280 anställda. Som elev kan du välja bland ett stort utbud av utbildningar med kompetenta lärare, modern utrustning och trivsamma lokaler.

Fyrkantssamarbetet

Du som har Luleå, Boden, Piteå eller Älvsbyn som hemort kan fritt söka vilken gymnasieutbildning du vill av de som erbjuds av dessa kommuner. De fyra kommunerna har gemensam antagning genom det så kallade Fyrkantssamarbetet. Oavsett vilken kommun du vill studera i så gör du din ansökan via vår webbtjänst fyrkantens gymnasievallänk till annan webbplats. Där finns också information om utbildningar.