Luleå turistcenter

Vill du få ut det mesta och det bästa av din vistelse i Luleå med omnejd? Kom in till oss på turistcenter så hjälper vi dig att få fina upplevelser i vår stad. Du hittar oss på entréplan i Kulturens hus i centrala Luleå. Länk till annan webbplats.

Hos oss finns information om allt möjligt som du kan tänkas vilja se och uppleva – allt från skärgårdsbåtar och logi till evenemang, sevärdheter, utflyktstips och små smultronställen. Vi förser dig med broschyrer och kartor som kan vara bra att ha när du utforskar Luleå och regionen.

Är du sugen på ett besök i vår unika skärgård eller i idylliska Gammelstad kyrkstad? Här kan du hämta en turlista för skärgårdstrafiken, boka en skärgårdsstuga och få veta mer om världsarvet Gammelstads kyrkstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

visitlulea.se Länk till annan webbplats. kan du söka bland allt Luleå har att erbjuda i kategorierna se och göra, äta och dricka, boende, evenemang och shopping.

Välkommen till Luleå!

Kontakt och öppettider

Sommaröppettider

Måndag till fredag: 9.00 – 17.00
Lördag och söndag: 11.00 – 15.00

Avvikande öppettider

Midsommarafton, 21 juni: 9.00 – 15.00

Ordinarie telefontider

Helgfri måndag till fredag: 10.00-16.00

Kontakt

Skeppsbrogatan 17, Luleå
E-post: turistcenter@lulea.se
Telefon: +46 920-45 70 00

Summer opening hours

Monday to Friday: 9.00 – 17.00
Saturday and Sunday: 11.00 – 15.00

Deviating opening hours

June 21, Midsummer Eve: 9.00-15.00

Regular telephone service

Monday to Friday: 10.00-16.00

Contact

Address: Skeppsbrogatan 17, Luleå, Sweden
E-mail: turistcenter@lulea.se
Telephone: +46 920-45 70 00

Köp en bra bok, eller varför inte två, och lär dig mer om Luleå!

På Luleå turistcenter säljer vi bland annat den populära boken "Din egen lots till Luleå skärgård". Den passar utmärkt som guide och lots för den enskilde skärgårdsbesökaren, såväl under sommar som vinter. Boken är spiralbunden, tryckt på vattentåligt papper och beskriver skärgården i allmänhet samt ett femtiotal öar mer i detalj.

Hos oss finns även Stadsarkivets årsböcker.

Gör ett besök i souvenirshopen! Här hittar du den perfekta Luleågåvan till dig själv eller någon annan.

För visst blir alla saker alltid lite roligare med Luleåtryck? Här hittar du till exempel termosar, muggar, mössor, tröjor och kåsor som verkligen syns varifrån de kommer.

Självklart har vi annat smått och gott också. Saker som passar såväl stora som små.

Här hittar du till exempel en Luleå-vimpel som du kan pryda din båt med, en fin Luleåaffisch med kända siluetter från staden, kökshanddukar av god kvalitet och fina muggar med Luleå-motiv.

Det är även i vår shop som du köper böcker, kartor, gästhamnskort och översiktskort.

På Luleå turistcenter får du information om var du kan fiska och vilka fiskar som simmar i Luleås vatten. Fiskekort kan du köpa på www.ifiske.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Luleå turistcenter

Sidan uppdaterades den 12 juni 2024