Luleå turistcenter

Vill du få ut det mesta och det bästa av din vistelse i Luleå med omnejd? Kom in till oss på turistcenter så hjälper vi dig att få fina upplevelser i vår stad. Du hittar oss på entréplan i Kulturens hus i centrala Luleå. Länk till annan webbplats.

Hos oss finns information om allt möjligt som du kan tänkas vilja se och uppleva – allt från skärgårdsbåtar och logi till evenemang, sevärdheter, utflyktstips och små smultronställen. Vi förser dig med broschyrer och kartor som kan vara bra att ha när du utforskar Luleå och regionen.

Är du sugen på ett besök i vår unika skärgård eller i idylliska Gammelstad kyrkstad? Här kan du hämta en turlista för skärgårdstrafiken, boka en skärgårdsstuga och få veta mer om världsarvet Gammelstads kyrkstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visitlulea Länk till annan webbplats. kan du söka bland allt Luleå har att erbjuda i kategorierna se och göra, äta och dricka, boende, evenemang och shopping.

Välkommen till Luleå!

Kontakt och öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag till fredag: 10.00-17.00
Lördag och söndag: Stängt

Avvikande öppettider

Skärtorsdagen 6 april: 10.00-16.00
Långfredagen: Stängt
Annandag påsk: Stängt

Ordinarie telefontider

Helgfri måndag till fredag: 10.00-16.00

Kontakt

Skeppsbrogatan 17, Luleå
E-post: turistcenter@lulea.se
Telefon: +46 920-45 30 00 Länk till annan webbplats.

Luleå turistcenter

Regular opening hours

Monday to Friday: 10.00-17.00
Saturday and Sunday: Closed

Deviating opening hours during Easter weekend

Thursday, April 6th: 10.00-16.00
Friday, April 7th: Closed
Monday, April 10th: Closed

Regular telephone service

Monday to Friday: 10.00-16.00

Contact

Address: Skeppsbrogatan 17, Luleå, Sweden
E-mail: turistcenter@lulea.se
Telephone: +46 920-45 30 00 External link.

Köp en bra bok, eller varför inte två, och lär dig mer om Luleå!

På Luleå turistcenter säljer vi bland annat den populära boken "Din egen lots till Luleå skärgård". Den passar utmärkt som guide och lots för den enskilde skärgårdsbesökaren, såväl under sommar som vinter. Boken är spiralbunden, tryckt på vattentåligt papper och beskriver skärgården i allmänhet samt ett femtiotal öar mer i detalj.

Andra fina böcker som du kan köpa hos oss är bland annat "Gammelstad: Kyrkstad och världsarv" som finns på svenska, engelska och tyska, bilderboken "Luleå staden vid vatten IV" och Stadsarkivets årsböcker.

Gör ett besök i souvenirshopen! Här hittar du den perfekta Luleågåvan till dig själv eller någon annan.

För visst blir alla saker alltid lite roligare med Luleåtryck? Här hittar du till exempel termosar, muggar, mössor, tröjor och kåsor som verkligen syns varifrån de kommer.

Självklart har vi annat smått och gott också. Saker som passar såväl stora som små.

Nytt för säsongen är till exempel en Luleå-vimpel som du kan pryda din båt med, en fin Luleåaffisch med kända siluetter från staden, en kökshandduk med samma motiv och en jättetrevlig Luleå-mugg i emalj. Naturligtvis har vi även ett sortiment med Sverige-gåvor som passar bra om du ska ha besök från utlandet, till exempel.

Det är även i vår shop som du köper böcker, kartor, gästhamnskort och sjökort. Läs mer om detta längre ner på denna sida.

På Luleå turistcenter får du information om var du kan fiska och vilka fiskar som simmar i Luleås vatten. Fiskekort kan du köpa på www.fiskekort.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades den 20 mars 2023