Två personer vid ett bord med papper, dator och miniräknare

God man, förvaltare, förmyndare

Tisdag den 1 oktober 2019 har överförmyndarexpeditionen stängt.

Grundläggande utbildning för nya gode män samt e-tjänsten Valter
måndag den 4 november kl 18 - 21.

Just nu har vi stort behov av gode män och förvaltare. Du som redan har uppdrag kanske har möjlighet att ta fler uppdrag? Har du inget uppdrag idag men är intresserad - kontakta oss och anmäl intresse!

God man, förvaltare, förmyndare

En person som behöver hjälp med att bevaka sin rätt i samhället, sköta sin ekonomi eller i övrigt ta hand om sina personliga angelägenheter kan ha rätt att få hjälp med detta genom en god man eller förvaltare.

Ett alternativ till godmanskap kan vara att skriva en fullmakt, handla med stöd av anhörigbehörighet, utfärda en framtidsfullmakt eller ansöka om andra stödinsatser. Läs mer om vilka banktjänster som kan hanteras via anhörigbehörighet och framtidsfullmakt på Svenska bankföreningens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Återställ
Anhörigbehörighet och framtidsfullmakt
Återställ
God man
Återställ
Förvaltare
Återställ
Förmyndare

Kontakt

Välkommen att kontakta Överförmyndarnämnden på 0920-45 30 00 knappval 1 socialt stöd och omsorg. Besöks- och telefontider måndag-fredag klockan 10-12.
E-post: lulea.kommun@lulea.se

Besöksadress​: Stadshuset, Rådstugatan 11.

Postadress: Luleå kommun, Överförmyndarnämnden, 971 85 Luleå

Vi som arbetar här: Anna-Karin Wistrand (avdelningschef), Ingegerd Molnberg, Maria Rolund, Susanne Wiggefors, Linnea Nilsson, Kerstin Larsson, Frida Ronander, Sofi Wennberg och Eleonor Lundkvist.