God man, förvaltare, förmyndare

Just nu har vi stort behov av gode män och förvaltare. Du som redan har uppdrag kanske har möjlighet att ta fler uppdrag? Har du inget uppdrag idag men är intresserad - kontakta oss och anmäl intresse!

Överförmyndarnämnden satsar ännu mer på digitalisering. Bland annat kommer årsräkningarna för 2018 som inkommer via vår e-tjänst prioriteras i granskningen kommande år. Med anledning av detta erbjuder vi en utbildning den 22 november 2018 samt 11 februari 2019 i vår e-tjänst Valter, läs inbjudanöppnas i nytt fönster.

God man, förvaltare, förmyndare

En person som behöver hjälp med att bevaka sin rätt i samhället, sköta sin ekonomi eller i övrigt ta hand om sina personliga angelägenheter kan ha rätt att få hjälp med detta genom en god man eller förvaltare.

Ett alternativ till godmanskap kan vara att skriva en fullmakt, handla med stöd av anhörigbehörighet, utfärda en framtidsfullmakt eller ansöka om andra stödinsatser.

Återställ
Anhörigbehörighet och framtidsfullmakt
Återställ
God man
Återställ
Förvaltare
Återställ
Förmyndare

Kontakt

Välkommen att kontakta Överförmyndarnämnden på 0920-45 30 00 knappval 1 socialt stöd och omsorg. Besöks- och telefontider måndag-fredag klockan 10-12.
E-post: lulea.kommun@lulea.se

Besöksadress​: Stadshuset, Rådstugatan 11.

Postadress: Luleå kommun, Överförmyndarnämnden, 971 85 Luleå