Äldresupporten

För dig som vill ha information, råd och stöd i din vardag för ett hälsosamt åldrande.

Aktiv och meningsfull vardag

Vi erbjuder information, råd och stöd till dig som är 65 år och äldre. Syftet är att du ska få hjälp till en mer aktiv och meningsfull vardag. Vi vänder oss även till dig som upplever ensamhet och vill träffa andra. Våra insatser är kostnadsfria.

Vi kan till exempel hjälpa dig med:

  • förslag på olika aktiviteter och tips för att komma igång med saker du vill göra
  • tips hur du kan nå ett större socialt umgänge för minskad upplevd ensamhet
  • stöttning och vägledning i digital teknik
  • information om kommunens verksamheter och mötesplatser

För dig som vill komma i kontakt med Äldresupporten - använd vår e-tjänst nedan.

Kontakt

För kontakt eller mer information om aktiviteterna ring 0920-45 30 00 och fråga efter Äldresupporten.

Ett första möte - Hälsofrämjande samtal

Vi pratar om tips och information utifrån ett hälsosamt åldrande antingen genom ett hembesök eller att vi bokar en tid för besök i våra lokaler. Vi informerar om hur vi i Äldresupporten kan hjälpa dig i vardagen. Under samtalet pratar vi bland annat om hälsa, kost och motion samt digital delaktighet. Du behöver inte uppleva ett behov av hjälp eller en förändring för att boka ett första möte. Syftet är att du ska få en kontaktväg till oss i Äldresupporten och därmed en trygghet i kontakten med oss framåt.

Drop-in verksamhet

Måndagar kl. 13-15 på Föreningarnas hus, Storgatan 13.
Kom och träffa medarbetare i Äldresupporten. Ta del av våra kommande aktiviteter, testa hur en surfplatta fungerar eller ställ dina frågor till oss om din mobiltelefon/surfplatta eller råd/tips för ett hälsosamt åldrande. Kom och samtala med oss en stund eller bara kom och var i gemenskap med andra över en kopp kaffe.

Äldresupporten genomför aktiviteter på Föreningarnas hus på Storgatan 13. Alla är välkomna, ingen anmälan krävs. Programmet uppdateras månadsvis. Meddela Äldresupporten om du vill ha programmet skickat till din mailadress eller via meddelande på telefonen. Kontakta oss vid frågor. Vi bjuder på kaffe.

Måndag 4/3 kl. 13-15

Inga planerade aktiviteter för dagen, ni kan ex spela sällskapsspel, lösa korsord mm och kaffe/te finns i caféet. Varje måndag erbjuder vi även digitalt stöd om du har problem med din mobil, surfplatta eller laptop.

Torsdag 7/3 kl. 13-15

Högläsning- vi möts för att tillsammans dela en text. Vi samtalar och delar våra tankar efteråt. ”Högläsa är att göra en resa tillsammans”

Måndag 11/3 kl. 13-15

Inga planerade aktiviteter för dagen, ni kan ex spela sällskapsspel, lösa korsord m.m och kaffe/te finns i caféet. Varje måndag erbjuder vi även digitalt stöd om du har problem med din mobil, surfplatta eller laptop.

Torsdag 14/3 kl. 13-15

13.00 Boksnack på Stadsbiblioteket. OBS! Vi träffas i foajén på Kulturens hus kl 12.45 för att tillsammans gå till Vingen på plan 5 i biblioteket.

Måndag 18/3 kl. 13-15

Inga planerade aktiviteter för dagen, ni kan ex spela sällskapsspel, lösa korsord m.m och kaffe/te finns i caféet. Varje måndag erbjuder vi även digitalt stöd om du har problem med din mobil, surfplatta eller laptop.

Torsdag 21/3 kl. 12-14

OBS! Vi träffas i Bergnäskyrkan kl 12.00 för att delta på Tolvslaget (lunch serveras och information om Svenska kyrkan i utlandet). Buss nr 3 avgår kl 11.30 från Smedjegatans busshållplats, avstigning vid Bergnäskyrkans hållplats.

Måndag 25/3 kl. 13-15

Aktiviteten för dagen, vi samtalar och delar med oss av minnen från påskfirande. Varje måndag erbjuder vi även digitalt stöd om du har problem med din mobil, surfplatta eller laptop.

Torsdag 28/3 kl. 13-15

Skärtorsdag-Aktiviteten inställd.

Nyheter från
Vårt Luleå

Sidan uppdaterades den 29 februari 2024