Ansök om eller säg upp plats i förskola, fritidshem

Här ansöker du eller säger upp plats i Luleås kommunala förskolor och fritidshem.

Återställ
Läs igenom reglerna när du ska ansöka om plats (klicka här)

Ansök senast 31 augusti om ni önskar förskola från januari och februari.
Ansök senast 31 mars om ni önskar förskola från augusti och september.
Vi tar emot ansökningar löpande över året. Ditt barn garanteras plats inom fyra månader från att ansökan kommit in. Detta gäller endast barn som inte har en plats.

För att förskolan ska kunna planera det språkutvecklande arbetet för ditt barn ska barnets modersmål anges i ansökan. Om ditt barn talar/har anknytning till ett nationellt minoritetsspråk (finska, meänkieli, samiska, romani och jiddisch) har du rätt till förstärkt språkstöd i förskolan. Ange då detta språk som modersmål i ansökan.

Observera! Om du önskar plats i någon av våra delvis tvåspråkiga förskolor i finska så måste du aktivt välja den förskolan i din ansökan.

Du som ansöker om plats för första gången ansöker utan inloggning. Om du saknar svenskt personnummer, behöver blankett på engelska eller har skyddade personuppgifter - kontakta Kundtjänst Barnomsorg.

Du som redan har ett barn inskrivet i Luleå kommuns förskolor eller skolor ansöker om plats via lärplattformen edWise.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter och om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Ansök eller säg upp plats via lärplattformen
- med e-legitimation »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi rekommenderar Internet Explorer och Safari som webbläsare när du loggar in

Så här går det till efter att du ansökt om plats:

1. När ansökan är behandlad får du sms och e-post om att det finns ett platserbjudande att svara på. (Gäller inte om du ansökt till fristående förskola eller fritidshem).
  2. För att svara på platserbjudandet, logga in med e-legitimation via lärplattformenlänk till annan webbplats. Obs! Båda vårdnadshavarna ska godkänna platserbjudandet.
    (Det kan dröja upp till 24 timmar innan du ser platserbjudandet i lärplattformen).
  3. Klicka på ditt barns namn, därefter Förskola/Fritidshem.
  4. Vårdnadshavaren som loggar in först ska nu svara på platserbjudandet; klicka på ”Svara på platserbjudande” och följ instruktionerna.
  5. Den andra vårdnadshavaren som loggar in ska nu bekräfta platserbjudandet; klicka på ”Bekräfta platserbjudande” och följ instruktionerna.
  6. När båda har svarat på platserbjudandet får ni båda en bekräftelse via e-post.
  7. Inkomst och schema måste registreras om ni tackar ja till platsen.

Problem när du loggar in med e-legitimation? Se felanmälan/problem lärplattformen

Kundcenter
Ange barnets namn, personnummer och er fråga för snabbare handläggning

Blanketter och e-tjänster - förskola, fritidshem