Silverpaviljongen

Tim Linharts konstverk Silverpaviljongen på Gültzauudden blir en plats för ceremoniella händelser, såsom vigsel, namngivning och förnyelse av löften. Bokning av platsen görs här på webben.Förstora bilden

Tim Linharts konstverk Silverpaviljongen på Gültzauudden blir en plats för ceremoniella händelser, såsom vigsel, namngivning och förnyelse av löften. Bokning av platsen görs här på webben.

Silverpaviljongen är en plats, ett rum, inspirerat ur "Tusen och en natts" sagovärld. Paviljongen är tänkt att vara ett naturnära ceremoniellt ställe för livets milstolpar såsom vigsel och förnyelse av löften och ska även kunna ge plats för mindre evenemang.

Ett privat ispalats

Silverpaviljongen är uppbyggd på den i folkmun kallade, "Potatiskällarbacken". Du finner den på uddens högsta punkt mellan tallarna, till öster om Gula bågens entré. Platsen är något undanskymd från närliggande gångvägar och det ger paviljongen karaktär av ett privat stilla rum. Se karta nedan.

Under vintern blir det rostfria stålet (förhoppningsvis) klätt i is eller frost och upplevelsen blir ett mindre ispalats med skimrande belysning i ett vinterlandskap.

Boka Silverpaviljongen för din ceremoni

Om du vill använda Silverpaviljongen bör du boka platsen hos oss. En bokad ceremoni har alltid företräde till platsen och eventuella tillfälliga besökare får flytta på sig. Bokningen är kostnadsfri.

Här står Silverpaviljongen

Fundera även på om du för ditt arrangemang behöver ansöka om polistillstånd.

Enligt ordningslagen krävs det tillstånd för att använda offentlig plats inom detaljplanerat område. En offentlig plats är exempelvis en gata, trottoar eller park, det vill säga en plats som ofta används.

En offentlig plats kan också vara en galleria under dess öppettider. Platsen ägs ofta av kommunen, men även privat mark kan räknas som offentlig plats.

Tillstånd krävs dock inte om platsen bara används tillfälligt, i obetydlig omfattning och utan att inkräkta på någon annans tillstånd.

Gör din ansökan i god tid. Handläggningen av ditt ärende går fortare om ansökan är komplett från början.

Blankett för tillstånd offentlig plats finns på polisens webbplats

Kontakt

Kontakt vid tekniska problem eller skadegörelse;
Luleå kommuns kundtjänst 0920 45 30 00

Konstnären Tim Linhart framför sitt verk "SIlverpaviljongen" som står vackert belägen på Gültzauuddens högst topp. Foto: Susanne Lindholm

Konstnären Tim Linhart framför sitt verk "Silverpaviljongen" som står vackert belägen på Gültzauuddens högst topp. Foto: Susanne Lindholm

  • Paviljongen mäter 44o centimeter i diameter och är ca 8 meter hög vid spirans topp.
  • Paviljongen är byggd i rostfritt stål och har en yta med plats för två-tre personer.
  • Paviljongen är inte försedd med tak - regnskydd.
  • Paviljongen är belyst dygnet runt.

Vigsel

Boka borgerlig vigsel

  • Boka tid av Vigselförrättare. Öppnas i nytt fönster.
  • Ni ansvarar själva för att två vittnen finns på plats.
  • Ni står för vigselförrättarens eventuella resekostnader men själva vigseln är kostnadsfri.
  • Boka senast två veckor före vigseln.
  • Hindersprövning och vigselintyget ges till vigselförrättaren på plats.

Mer information

Paviljongens topp bildar ett mandalaliknade mönster upp mot himlen. Foto: Susanne Lindholm

Paviljongens topp bildar ett mandalaliknade mönster upp mot himlen. Foto: Susanne Lindholm

Vill du/ni genomföra en vigselceremoni eller utföra en annan ceremoniell händelse på platsen behöver ni boka in en förrättare. En person som har mandat att göra ceremonin på ett riktigt vis. Du väljer själv vilken typ av förrättare som ska närvara. Det finns många olika att välja på beroende på kultur och religionstillhörighet.
Platsen är öppen för alla!

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber man också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Luleå kommun erbjuder sina tjänster för val av en borgerlig vigsel.
Se mer information nedan. Svenska kyrkan erbjuder tjänster som återfinns på Svenska kyrkans webbplats.

Sidan uppdaterades den 27 oktober 2023