Hamn- och stugvärd i skärgården

Kultur och fritidsförvaltningen i samarbete med Feriejobb tillsätter till sommaren 2024, 24 feriejobbare (+ 6 reserver) som, parvis om två, arbetar som hamn- och stugvärd i Luleå skärgård. Som hamn- och stugvärd är du Luleå skärgårds ansikte utåt.

Det är du som först möter våra gäster när de kommer till våra anläggningar. Ett bra kundbemötande, hög kvalitet och servicenivå är därför en självklarhet. Du tar hand om gäster som bokat en stuga, ser till att de får sin nyckel och den information som behövs för deras vistelse. Du möter upp ankommande båtar och informerar om ön och skärgården i stort. Du har hand om försäljning av kioskprodukter, säsongskort och gästhamnsbiljetter. Utöver det ser du till att det är rent och snyggt i och omkring kommunens anläggningar och utför vissa underhållsarbeten.

Arbetet lämpar sig för dig som är friluftsintresserad, självständig och gillar utmaningar. Ingen dag är den andra lik och handlar många gånger om att lösa situationer som uppstår tillsammans med din kollega på ön. Eftersom du ”bor på jobbet” i stugvärdsstugan under hela tidsperioden så lagar ni er egen mat och städar stugvärdsstugan.

Vi rekommenderar att du söker tillsammans med en kompis som du kan jobba med. Det är en fördel att de som ska jobba tillsammans känner varandra innan eftersom ni även bor ihop under arbetsperioden.

Jobbet är mycket meriterande och kan användas som referens vid eventuellt fortsatt arbete inom service- och besöksnäringen.

Ansökan

När du ansöker till Feriejobb anger du att du vill jobba som stugvärd och skriver varför just du är lämplig. Berätta om dina fritidsintressen och vilket erfarenhet du har sedan tidigare av liknande jobb.

Kom ihåg att skriva med namn på medsökande i ansökan om du söker tillsammans med en kompis.

Om du inte rymmer all text i din ansökan kan du skicka ett mail till feriejobb@lulea.se med ytterligare information som vi bifogar till din ansökan.

Länk till ansökan samt allmän information finns här. Länk till annan webbplats.

Anställning

Om du går vidare i rekryteringsprocessen till hamn-och stugvärd (eller reserv) kommer du bli kallad via telefon, efter sista ansökningsdatum, för vidare information och inbokning av utbildningstillfälle.

Tidsperiod

Du arbetar en av de fyra perioderna i ett pass om två veckor med varierad arbetstid. Som hamn– och stugvärd är du anställd av Kultur– och fritidsförvaltningen och arbetar 90 timmar under två veckor istället för tre veckor som feriejobb på land. Detta innebär att du jobbar lite längre dagar och under mer oregelbundna tider.

Arbetsperioderna är vecka 25-26, 27-28, 29-30 och 31-32
Skiftbyte sker vanligtvis måndagar och transport ut till den ö du ska jobba på sker i första hand med turbåtstrafiken. Under hela perioden finns en handledare att vända sig till och handledaren besöker öarna ett par gånger per vecka.


Arbetsperioderna‌ 2024

Period

Från

Till

Vecka

Period 1

17/6

1/7

Vecka 25-26

Period 2

1/7

15/7

Vecka 27-28

Period 3

15/7

29/7

Vecka 29-30

Period 4

29/7

12/8

Vecka 31-32


Lön 2024

Gymnasiet: Din lön är 80 kr/timme + semesterersättning - inga övriga tillägg. Inkomstuppgift skickas ut i december.

Försäkring

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Utbildningar

Alla hamn- och stugvärdar går en kvällsutbildning under våren där vi bland annat går igenom arbetsrutiner och delar ut utbildningsmaterial om skärgården.

Kontakt

Iida Larsson, Samordnare kultur- och fritidsförvaltningen,
0920-45 70 09, iida.larsson@lulea.se

Sagt om jobbet

”- Det är ett varierat och roligt uppdrag. Det bästa med jobbet är att få vara ute i skärgården och möta nya människor”. Ylva, hamn- och stugvärd 2020.

”- Som stugvärd i Luleå skärgård får du arbeta i en fantastisk miljö samtidigt som varje dag bjuder på nya spännande möten med besökare”. Det är både ett socialt och fysiskt arbete som ger arbetslivserfarenhet inom service, försäljning och besöksnäring”. Julia Holmström, arbetsledare för hamn- och stugvärdarna sommaren 2014-2017.

Sidan uppdaterades den 7 mars 2024