• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Skärgård

Luleå skärgård är med sina 1312 öar en vacker och varierande skärgård. Luleå skärgård är en del av Bottenvikens skärgård som sträcker sig från Skellefteå i söder till Haparanda vid den finska gränsen i nordost. 

Skärgården är fantastisk och något du verkligen bör uppleva. På dessa sidor hittar du information om hur du tar dig ut i skärgården, vad som är bra att tänka på, och hur du hyr kommunens stugor som går att hyra året runt.

Besök

Det finns många olika anledningar till att du väljer att besöka skärgården. Kanske stannar du över dagen, sover över i stugorna som finns att hyra, besöker familj och vänner. Varför inte båtluffa runt öarna med turbåten som trafikerar skärgården under sommaren.

Stugvärdar gästhamnen, Junkön

Båtliv

Luleå skärgård erbjuder många möjligheter för dig med båt, du hittar ett flertal gästhamnar och småbåtshamnar utspridda runt om i skärgården. Vissa av öarna har stugvärdar som möter upp och hjälper dig när du anländer.

Bottenvikens skärgård

Bottenvikens skärgård är ett samarbete mellan kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå och Haparanda i syfte att lyfta och utveckla hela Bottenvikens skärgård fram till Finland.