Klöverträsk förskola

Klöverträsk förskola har en avdelning med barn i blandade åldrar. Klöverträskskolan F-6 samt fritidshem ligger i samma byggnad.

Högt uppe på en höjd står vår vackra nyrenoverade förskola/skola som en prydnad för byn. Förskolan ligger mitt i ett naturskönt område med djur och natur runt knuten. I #Klöverträskbygden finns ett starkt företagarklimat som förskolan och skolan aktivt arbetar med. Vi har gångavstånd till de flesta av våra uteaktiviteter. Elljusspår och skridsko/fotbollsplan finns alldeles utanför. I byn finns också en slalombacke med släplift.

Läs mer om vår förskola

Återställ
Öppettider och planeringsdagar
Minimera
Kontakt

Kontakt

Klöverträsk förskola
Klöverträskvägen 185
975 91 Luleå

0920-45 71 07
Sms 076-763 13 58

Rektor Margareta Anttila Lundqvist
tf förskolechef Eva-Marie Ohlander
0920-45 30 00

Minimera
Senaste nytt
 • Nobelfest

  2016-12-07
  Temat var "medicin som hjälper" och många fantastiska mediciner tillverkades. Såklart avslutades det hela med en storslagen fest med både livemusik och självaste drottningen som delade ut Nobelpriset.


  Publicerat 2018-08-31
 • Till museet med de allra minsta

  De mindre barnen, 0-2 år, har besökt KAN SJÄLV utställningen på Norrbottens museum.

  Publicerat 2018-08-31
 • Friluftsdag i Arcushallen

  Varje år vid den här tiden åker 4- och 5-åringarna med skolans elever till Arcushallen. Samverkan på ett trevligt och uppskattat vis. En heldag i hälsans tecken.
  Publicerat 2018-06-11
 • Hållbar utveckling på Västmarksgården

  2017-06-13
  Ännu en gång fick vi uppleva en fantastisk sommardag på Västmarksgården. Sol och barn sken ikapp denna fantastiska dag. Massor av fina bilder är tagna av vår duktiga fotograf Karin. Fler bilder finns på vår fotoskärm på förskolan.
  Ur Lpfö, 98 rev 2016: "Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid."Mer ur läroplanen: "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö." Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra"

  Publicerat 2017-06-19
 • KlöverRuset

  För femte året i rad anordnades skolans stora löparfest. Start och målgång i Skolskogen. Hela huset, från förskola till år 6 deltog med liv och lust. Även lunchen intogs i skolskogen.
  Publicerat 2017-06-14