Luleå Dag o Nattförskola Charlottendal

Charlottendals förskola

Vi finns i centrala Luleå på Charlottendal i ett naturskönt område med närhet till Östra skolan. Runt hörnet har vi den fina Boulognerskogen med en liten fotbollsplan/hockeyplan intill som vi kan använda. Vi har 3 åldersanpassade avdelningar. I samma hus som oss finns Luleå Ob-omsorg.

Tvåspråkig förskola

I augusti 2019 startar vi upp Luleås första tvåspråkiga förskola. Det blir grupper i nordsamiska, meänkieli och finska här vid Charlottendals förskola.

Här kommer ordinarie personal tala nordsamiska, meänkieli respektive finska med barnen mellan 9-15 varje  dag. Den pedagogiska iden byggs upp runt utveckling av språk, kultur och identitet. Vi planerar för en spännande kulturell miljö både inne och ute.

Ditt barn behöver inte kunna tala samiska, meänkieli eller finska för att få börja här, men barnet kommer få en fantastisk möjlighet att lära sig språket. Flerspråkighet är en rikedom för barnet!

Utveckling av tvåspråkig förskola är en del av Barn- och utbildningsförvaltningens strategiarbete för nationella minoriteter. Det kan du följa här. Tvåspråkig förskola.

Vi välkomnar ditt barn till en trygg, kreativ, lustfylld och lärande miljö. Hos oss får ditt barn omsorg och omtanke. Vi utgår från barnen för att skapa en miljö där barnen lär sig, trivs och utvecklas.

Återställ
Öppettider och planeringsdagar
Minimera
Kontakt

Kontakt

Charlottendals förskola
Västra Malmgatan 8
972 41 LULEÅ

Rektor
Kirsi Lagerdahl
0920-45 30 00

Avdelningar
Viljan 0920-45 58 51
Glädjen 0920-45 56 12
Lyckan 0920-45 39 01

Minimera
Senaste nytt