Helbild av skulpturen Forever young

Forever Young

Starka färger och stora mönster är vanliga och viktiga element i Svenssons konst. Hon hämtar inspiration från naturen, från mönster i växter och djur, både stora och små. Ofta överdriver hon mönster som man kan se exempelvis på en humla, en blomma eller något annat, hon repeterar och driver upp färgerna.

Till Kronandalen i Luleå har hon gjort en fem meter hög skulptur i starka färger, tillverkad i en armerad plast och målad och lackad i flera lager. Även markbeläggningen i anslutning ingår i konstverket. Formen är fri och organisk, levande. Inspiration till formen är återigen naturen och tankarna går till ståndare i en blomma, men det kan också vara andra element från naturen och kroppen som i uppförstorad form stoltserar i området. Skulpturen var först på plats i området som växer fram, före alla hus.

Foto: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna.

Vy över skulpturen Forever young med omgivande bebyggelse

2018 Anna Svensson

Kronan

Skulptur, armerad plast

Visa på karta

Om konstnären

Anna Svensson

Anna Svensson (f. 1973) är idag bosatt och verksam som konstnär i Stockholm. Hon är utbildad vid Pernbys målarskola (1994 – 1996), Konsthögskolan Valand (1996 – 1997) och Kungliga Konsthögskolan (1997 – 2002). Under åren har hon haft många utställningar vid gallerier och konsthallar runtom i landet och utfört många konstgestaltningar i det offentliga rummet.

Sidan uppdaterades den 15 november 2023