Konstverket Beltane i omgivande skog

Beltane

Beltane, vilket är namnet på den skulptur som är placerad i en skogsdunge, ett överdimensionerat bord vilket får vuxna människor att känna sig små, att på så vis ges barnets perspektiv och upptäckarlust inför konsten.

Beltane är också namnet på en keltisk fruktbarhetsfest som inträffar 1 maj och markerar sommarens ankomst. Den firas vilt och bland annat tänds stora bål och på så vis finns paralleller med vårt Valborgsmässofirande som sammanfaller i tid med denna keltiska högtid.

Skulpturen består av ett stort bord som är dukat för fest, vi ser spår bägare, skålar och en stor krans, kottar och annat på bordet. Alla dessa föremål, liksom bordsduken är gjutna i brons, patinerade på olika sätt för att få fram färgskiftningar. Själva bordet underrede, benen är tillverkade av cortenstål.

2021 Lisa Jeannin

Kronan

Skulptur i brons och cortenstål

Om konstnären

Lisa Jeannin

Lisa Jeannin (f. 1972 i Uppsala) är idag boende och verksam som konstnär i Gnesta. Jeannin är utbildad vid Konsthögskolorna i s´Hertrogenbosch i Nederländerna 1995 – 1996 och Malmö 1996 – 2001. Hon har tidigare samarbetat mycket med konstnären Rolf Schuurmans och de har gjort flera konstverk tillsammans.

Jeannin har ställt ut sin konst flitigt vid konstinstitutioner nationellt och internationellt. Hon arbetar ofta i storskaliga installationer, och blandar olika tekniker så som teater, film, teckning, måleri och skulptur. Typiskt för Jeannins arbeten är ett intresse för det andra, andlighet och alkemi. 

Sidan uppdaterades den 17 november 2023