Öppenvården för barn och unga

På öppenvården kan hela familjen, föräldrar, ungdomar och barn erbjudas hjälp och stöd från 0-20 år

Att vara familj kan vara både härligt och svårt. Alla kan behöva hjälp ibland. Familjebehandling kan vara till hjälp för dig och din familj när ni vill ha stöd i att förändra er situation.

Vi familjebehandlare jobbar tillsammans med hela familjen för att nå hållbara lösningar och utgår alltid från barnens behov.

Hjälpen kan bestå av samtal, program, utbildningar och vid behov behandlande stöd i hemmet.

Exempel på vad öppenvården kan hjälpa till med:

  • Få bättre relationer och minska konflikter i familjen
  • Få hjälp som förälder med att få barn att lyssna bättre
  • Öka föräldraförmågan
  • Finna bättre rutiner
  • Få en fungerande skolgång
  • Samverka med andra professionella kring familjen

Vi har erfarenhet av att möta unga som använder droger, har problem med alkohol, spelande eller kriminalitet. Det kan se olika ut hos dem vi möter. En del har testat någon enstaka gång medan andra har ett beroende.

Här kan du som ungdom få hjälp att förändra din livsstil med målet att må bra utan att använda alkohol, droger, spel eller hamna i kriminalitet.

Du som är vårdnadshavare kan även söka stöd hos oss kring din oro eller om du är i behov av stöd kring hur du ska bemöta din ungdom.

Mottagningsenheten utforskar tillsammans med er om det finns behov av att utreda om öppenvården barn och unga kan vara till hjälp för dig och din familj.

Kontakt

Kontakta gärna Mottagningsenheten för Barn och Unga som har öppet vardagar kl. 10-12 och 13.30-14.30, tel. 0920-45 30 00.

Sidan uppdaterades den 29 mars 2023