Kulturkraft 2023

Nu kraftsamlar vi för en plats dit människor vill flytta och bo kvar. Där näringsliv, kulturliv och offentlig sektor gör gemensam sak för Norrbottens utveckling.

28 november 2023. Vi behöver bli fler för den stora samhällsomvandling vi står inför. För att lyckas måste vi skapa ett Norrbotten där människor vill bo kvar och dit människor vill flytta. Forskning visar att ett rikt kulturliv främjar företagsamhet, innovation och ökar en plats attraktivitet.

Nu kraftsamlar Luleå kommun, Norrbottensteatern och Region Norrbotten kring kulturens roll i samhällsomvandlingen i länet. Vi bjuder in näringslivet, kulturlivet, offentlig sektor och politiker från länet och landet till en dag fylld med inspiration, kunskap och spännande samtal. Välkommen till Luleå den 28 november 2023!

Konferensen innehåller både föreläsningar och intervjuer på scenen med inbjudna gäster samt ett kvällsprogram med middag. Men det vi framförallt vill är att skapa rum för möten och samtal – i pauserna, i salongen och under middagen – med fokus på resultat och en vilja framåt!

Boka din plats på Kulturkraft 2023

Sista anmälningsdag var den 20 november.

Bra att veta om konferensen

Konferensen hålls i centrala Luleå. Du kan resa till Luleå med flyg till Luleå Airport eller med tåg till Luleå C.

Dagsprogrammet hålls på Norrbottensteatern, Norra Strandgatan 3–5 i Luleå.

Kvällsprogrammet hålls i Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17 i Luleå.

Marie Wallstén, avdelningschef Konst, scen och möten Luleå kommun, 0920-45 59 01.

Daniel Elfström, projektledare Kulturkraft 2023, 070-341 00 39.

Detta evenemang dokumenteras med film och foto.

Filmer och bilder från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om, samt marknadsföra detta och framtida evenemang för Luleå kommuns räkning.

Om du vill få en film eller bild raderad, kontakta Luleå kommun via e-post lulea.kommun@lulea.se eller telefon 0920-45 30 00.

Sidan uppdaterades den 20 november 2023