Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Uppmaning - var sparsam med vattnet i Högsön/Vitå och Niemisel

Värmeböljan ställer till problem. Uppmaning till återhållsam vattenanvändning i Högsön/Vitå och Niemisel.
    Publicerat 2018-07-19
  • Godkänt att bada i Notviken igen

Resultat från vattenproverna som togs i onsdags visar att vattnet är utan anmärkning. De tillfälliga föroreningarna är borta, inga mag- och tarmbakterier finns kvar.
    Publicerat 2018-07-13
  • Aronsbadet tillfälligt stängt för underhåll

Aronsbadet stängs tillfälligt då anläggningen ska underhållas. Det fina vädret har lockat väldigt många besökare vilket medför en större påfrestning på reningssystemets funktion. På grund av detta måste utebadet få en dags återhämtning och underhåll.
    Publicerat 2018-07-11
  • Avrådan från bad vid Notvikens badplats efter badvattenprover

Efter resultat från provtagning av badvattnet vid Notvikens badplats avråder kommunen från bad där tillsvidare. Proverna visar på höga värden av mag- och tarmbakterier i vattnet, vilket kan medföra stor risk för kräkningar och diarré om du får i dig av badvattnet. I dag, onsdag den 11 juli kl: 13.30, tas nya prover. Det brukar ta cirka 7 arbetsdagar att få ett nytt provsvar.
    Publicerat 2018-07-11
  • Luleå toppar listan över Sveriges starkaste politiska opinionsbildare för andra året i rad

Kommunalråden i storstäderna dominerar fortsättningsvis listan över genomslag i riksmedia. På en fjärde plats efter Göteborg, Malmö och Stockholm, hamnar Luleå och Niklas Nordström, som den starkaste politiska opinionsbildaren i norra Sverige för andra året i rad. Det visar en undersökning som Region Västerbotten låtit genomföra med Retriever.
    Publicerat 2018-07-04
  • 950 000 kronor till mer digitala Luleåbibliotek

Behov av att skriva ut en grej i 3D? Under hösten kommer det bli möjligt på stadsbibblo i Luleå, som fått 950 000 kronor av Kulturrådet för att skapa en fysisk plats för lärande med kreativa och digitala verktyg där allt från 3D-skrivare till pedagogiska barnspel och virtual reality kan komma att finnas.
    Publicerat 2018-06-29
  • Latinamerikakommittén vinnare av Fairtrade-stipendium

Miljö- och byggnadsnämnden har utsett vinnaren av Luleå kommuns Fairtrade-stipendium 2018. Bland de åtta kandidater som nominerats valdes Latinamerikakommittén till vinnare, och tilldelades stipendiet tack vare sitt omfattande och långvariga engagemang för Fairtrade och mänskliga rättigheter.
    Publicerat 2018-06-28
  • Driftiga ungdomar från Luleå arrangerar stor spelning i Stadsparken

Fem ungdomar från Luleå gillar när det händer något för unga i Luleå och arrangerar mycket på fritidsgården på Tuna. Nu tar de ett stort steg och anordnar sitt största arrangemang någonsin. På Luleå hamnfestivals första dag den 4 juli kliver Luleåbaserade MVP, Tenstarapparen Z.E och Dree Low från Husby upp på scenen i Stadsparken. Allt tack vare kompisgänget från Tuna.
    Publicerat 2018-06-28
  • Miljonsatsning för att lyfta mångkulturen i världsarvet Gammelstad

Nu satsas 998 000 kronor på att uppmärksamma tidigare dolda delar av vårt världsarvs historia. Många tusen år innan kyrkan byggdes präglades platsen av mötet mellan samisk, finsk och svensk kultur, något som nu ska lyftas fram i guidningarna av Gammelstads kyrkstad.
    Publicerat 2018-06-27
  • fr v. Vinnaren Ingela Nevanperä och förskolechef för den nya förskolan, Eva Eriksson.

Kullens förskola heter den nya förskolan på Hertsön

Vinnaren i namntävlingen för den nya förskolan på Hertsön är utsedd. Barn-och utbildningsnämnden har idag den 21 juni fastställt att namnet på den nya förskolan är Kullens förskola.
    Publicerat 2018-06-21
  • Arkitekt: Niklas Granljung, a och d arkitektkontor för Luleå kommun.

Ett steg närmare en ny brandstation

Bygglovsansökan för Luleås nya brandstation fick godkänt av miljö – och byggnadsnämnden som hade möte under gårdagen. Det innebär att det nu är klart att det kommer att byggas en ny station för Räddningstjänst, Ambulans och SOS Alarm i planerat område på Lilla Mjölkuddsberget.
    Publicerat 2018-06-20

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden