Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Pressinbjudan: Nu invigs Kullens förskola!

Kullens förskola på Hertsön öppnade dörrarna till de nya lokalerna i december och nu är det dags för invigning.
    Publicerat 2019-05-22
  • Luleåelever till Schackfyrans riksfinal

Eleverna i klass 4A på Furuparksskolan i Luleå har vunnit distriktsfinalen i Schackfyran. Det betyder att de är kvalificerade till den stora riksfinalen i Västerås den 25 maj. Välkommen att träffa 22 glada och peppade barn som berättar mer om sin vinst och den väntande utmaningen i Västerås.
    Publicerat 2019-05-21
  • Rapport om framtidens fritidsgårdar i Luleå

För att ge Luleås unga ännu bättre fritidsgårdsverksamhet görs en översyn av kommunens fritidsgårdar. En extern rapport samt en enkätundersökning bland Luleåborna är nu klara och blir en del av underlaget i tjänstepersonernas förslag till politiken.
    Publicerat 2019-05-20
  • 400-årsjubileum, detaljplaner, kommunala råden

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde den 20 maj sammanlagt 18 ärenden, bland annat två detaljplaner och arbetsordningar till de nya råden.
    Publicerat 2019-05-20
  • Ärenden till stadsbyggnadsnämndens sammanträde

Stadsbyggnadsnämnden behandlar den 23 maj nio ärenden, däribland yttrande till kommunrevisionen samt namnsättning av park i Kyrkbyn.
    Publicerat 2019-05-16
  • Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 20 maj sammanlagt 18 ärenden, bland annat två detaljplaner och arbetsordningar till de kommunala råden.
    Publicerat 2019-05-15
  • IVO-beslut utan ytterligare åtgärder för kommunen

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar två ärenden utan att vidta ytterligare åtgärder för kommunen. – Vi har tagit åt oss av den allvarliga kritik vi tidigare fått och satt in flera olika åtgärder för att komma tillrätta med bristerna, säger Raimo Roininen, verksamhetschef Individ och familjeomsorg.
    Publicerat 2019-05-10
  • Luleåbandet Machinae Supremacy klara för Hamnfestivalen

Publicerat 2019-05-08
  • Luleå söker proffsdansare till residens

Nu är Luleå dansresidens utlyst för första gången. Under två perioder i höst har professionella dansare från hela världen chans att komma till Luleå för att utveckla sitt konstnärskap och bjuda Luleåborna på förstklassig dans.
    Publicerat 2019-05-08
  • Kostnadsutjämning, återremiss, bredband

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag sammanlagt sju ärenden, bland annat kommunens remissvar om ett nytt kostnadsutjämningssystem för Sveriges kommuner.
    Publicerat 2019-05-06
  • Förslaget: 100 000 kronor till Luleå Prides kulturinslag

100 000 kronor i bidrag till huvudartister på Pride. Det är förslaget från kultur-och fritidsförvaltningen som politikerna ska behandla nu under maj.
    Publicerat 2019-05-06

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Prenumerera på pressmeddelanden