Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Invigning Forskarvägens lekplats och bagarstuga

Varmt välkommen till den officiella invigningen av Forskarvägens nya lekplats och bagarstuga på Porsön torsdag 27 september 18.00 -- 19.00.
    Publicerat 2018-09-25
  • Luleå kan bli Sveriges bästa idrottskommun

Luleå kommun är återigen nominerad då Sveriges bästa idrottskommun ska koras. Den 1 oktober, för tolfte året i rad, utser tidningen Sport & Affärer årets främsta idrottskommuner utifrån ett tjugotal faktorer.
    Publicerat 2018-09-25
  • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde idag tolv ärenden, bland annat revisorernas årliga granskning och två utvecklingsprojekt.Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som arbetsutskottet behandlade.Tid: Måndag 24 september, kl. 11.30Plats: sammanträdesrum vån 9, StadshusetSe föredragningslista
    Publicerat 2018-09-24
  • Pressmeddelande: Vill göra Luleå till permanent fristad

Gör Luleå till en permanent fristad för förföljda kulturutövare. Det föreslår kulturnämnden efter torsdagens sammanträde. Ärendet ska nu upp till fullmäktige för beslut.
    Publicerat 2018-09-21
  • Socialnämnden sammanträder

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 21 september klockan 8.30 på Repslagargatan 6.
    Publicerat 2018-09-20
  • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 24 september sammanlagt tolv ärenden. Bland annat följande:
    Publicerat 2018-09-19
  • Luleå värdstad för nationell kongress

Luleå växer som värdstad. Den 19-21 september gästas staden av drygt 500 deltagare för byggnadsnämndernas verksamhetsområde. Det är föreningen för Sveriges bygglovsgranskare och byggnadsnämndssekreterare (FSBS) som i år valt Luleå som värdstad för sin kongress.
    Publicerat 2018-09-18
  • Pressinbjudan: Träffa årets ateljéstipendiat

Konstnären Josefin Tingvall är årets ateljéstipendiat i Luleå. Hon arbetar bland annat med experimentell färgning och hantverkstekniker som en berättande metod i sitt konstnärskap. Media är välkomna att träffa henne på plats i Luleå den 20 september.
    Publicerat 2018-09-18
  • Han ska leda nya mötesplatsen för unga i Luleå

Robin Lindquist är ny verksamhetsledare för Luleå kommuns satsning på unga i Luleå, den nya mötesplatsen i centrum (SVT:s nuvarande lokaler). Robin kommer närmast från stadsbyggnadsförvaltningen där han arbetat som projektledare för bland annat Luleå hamnfestival. Innan dess drev Robin eventbyrån [å:t kotyr]. På måndag börjar han sitt nya uppdrag och under första halvåret 2019 beräknas mötesplatsen öppna.
    Publicerat 2018-09-14
  • Bild på appens utseende

Skolan i Luleå inför app för vårdnadshavare

Under höstterminen lanseras en app där vårdnadshavare i förskola, grundskola och gymnasieskola på ett enkelt sätt kommer kunna kommunicera med skolan om frånvaro, anmäla omsorgstider, följa det pedagogiska arbetet och ta del av information från lärare.
    Publicerat 2018-09-12
  • Utklipp från första filmen i kampanjen, På bild: Lisa-Maria Toolanen, lärare i Luleå kommun och filmstjärna

Satsning för att marknadsföra läraryrket

I veckan är det premiär för en sociala medier-kampanj för att marknadsföra skolan i Luleå och läraryrket. Kampanjen, som består av flera kortare filmer, är en del i kommunens satsning för att trygga kompetensförsörjningen i skolan. Huvudpersonen i filmerna är en av kommunens lärare.
    Publicerat 2018-09-11

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden