• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Pressinbjudan: Invigning av ny mötesplats-monter på Hertsön

På torsdag öppnar en ny mötesplats-monter i Hertsö galleria. Montern är en mötesplats för alla, där medborgare kan få information, hjälp med kontakter och träffa representanter från olika föreningar och organisationer.
    Publicerat 2017-11-22
  • Pressinbjudan - Tankeverkstad med politiker, förvaltningar och organisationer

Luleå kommun har fått ett stort gensvar på inbjudan till tankeverkstaden "Tillsammans för ett gott liv i Luleå". Över 110 personer kommer att delta när vi ska prata om hur vi kan samverka på ett nytt sätt. Eventet är deltagardrivet och dialogen är i fokus när vi gör en uppstart för att hitta formerna för ett nytt kommunövergripande och sammanhållet arbetssätt med det civila samhället*.
  • Pressinbjudan; Festlig invigningen av Hällbackens förskola

Dag och tid: 22 november, klockan 16.00Plats: Hällbackens förskola, Hällbacksvägen 50
  • Kommunens åtgärder vid Fyren är tillräckliga

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktade i februari skarp kritik mot socialnämnden i Luleå vad gäller nattbemanningen vid Fyrens korttidsboende som man ansåg var för låg.
  • Socialnämndens sammanträde

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 24 november klockan 8.30 vid Jobbcenter södra, Edeforsgatan 65 i Luleå.
  • Tillägsbudget, nämndsöversyn, styrelseordförande

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 24 ärenden, bland annat översynen av nämndstruktur, tilläggsbudgeten och att ordföranden i Luleå kommunföretags styrelse ska vara en extern opolitisk ledamot.

• Pressinbjudan; Festligt när Pedagogiska nätverket firar 20 år

Dag och tid: 20 november, klockan 18.30
    (media hälsas välkomna redan  från klockan 18.15)
    Plats: Kulturens Hus, Restaurangen
  • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 24 ärenden, bland annat nämndsöversynen, tilläggsbudget, planuppdrag och att Luleå kommunföretags förstärks med en opolistisk ledamot. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.Tid: 20 november 2017, kl. 11.30Plats: sammanträdesrum vån 9, StadshusetSe föredragingslista del 1Se föredragningslista del 2
    Publicerat 2017-11-20
  • 1000-tals lyktor - under samma himmel, under samma kväll!

Dag och tid: fredag den 17 november, klockan 18.00Plats: Stadsparken i Luleå
    Publicerat 2017-11-17
  • Skolan i Luleå tar fram strategi och handlingsplaner gällande nationella minoriteter i förskola och skola

Barn- och utbildningsnämndens ordförande har gett barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att ta fram strategi och
    handlingsplaner, som ska ange riktningen för arbetet med nationella minoriteter. Strategin ska fastställas i början av 2018 och omfatta samtliga skolformer.

Publicerat 2017-11-17
  • Möt årets Vintertrampare i Luleå

PRESSINBJUDAN Möt årets Vintertrampare i LuleåLördag 18 november Tid: 14.45 Kulturens Hus – Cykelforum, lilla salen. Närmare 600 personer ansökte men endast tolv blev utvalda till att bli Vintertrampare,
    det vill säga anta utmaningen att vintercykla i Luleå mellan december och april.
    – Vi presenterar Vintertramparna under Cykelforum som har temat vintercykling och
    det är ett härligt gäng som verkligen ser fram emot utmaningen, säger
    Helena Lindvall , projektledare för hållbart resande i Luleå kommun.

Publicerat 2017-11-16

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden