Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Detaljplaner, EU-samarbete, ensamkommande

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde idag sammanlagt 14 ärenden, bland annat tre planuppdrag för ändrade detaljplaner.
    Publicerat 2019-01-14
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Arbetsutskottet behandlar 14 ärenden idag, bland annat uppdrag till ändrade detaljplaner och om ensamkommande unga. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden utskottet behandlade.Framöver kommer vi att skicka ut pressmeddelanden som sammanfattar arbetsutskottets ärenden. De gruppledare som vill träffa media finns på plats 11.30. Någon samlad presskonferens kommer inte att hållas.Tid: 14 januari, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2019-01-14
  • Luleå kommun polisanmäler film

Luleå kommun har gjort en polisanmälan om hot mot förtroendevalda i kommunen. Bakgrunden till anmälan är en film som publicerats i en Facebook-grupp som kan uppfattas ha ett hotfullt budskap.
    Publicerat 2019-01-10
  • Ärenden till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 18 januari

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 18 januari fem ärenden. Bland annat följande:
    Publicerat 2019-01-10
  • 850 skolanställda lär sig mer om digitalisering

För tredje året i rad arrangerar skolan i Luleå LETT: Luleå Educational Technology Transformation, där skolpersonal håller workshop för sina kollegor. Nytt för i år är att alla skolformer deltar, från förskolan till gymnasium och intresset är stort, 850 personer har anmält sig.

Publicerat 2019-01-07
  • Sandra Ottosson

Projektledare för SM-veckan 2020 utsedd

Det blir Sandra Ottosson som får uppdraget att projektleda Bodens och Luleås gemensamma SM-vecka 2020. Under SM-veckan som arrangeras i slutet på mars kommer svenska mästerskap i olika idrotter att genomföras i de båda kommunerna.
    Publicerat 2018-12-20
  • Allmänhetens sporthall öppnar för spontanidrott

Det är många Luleåbor som vill nyttja sporthallar på ett friare sätt och kommunen har lyssnat på sina kunder. Under jullovet öppnar därför Luleå kommuns nya sporthall, Kronanhallen, upp för spontanidrott under namnet Allmänhetens sporthall.
    Publicerat 2018-12-20
  • Pressinbjudan: Rekryteringsmässa den 20 december på Kulturens hus

Skolan i Luleå bjuder in till rekryteringsmässa i Kulturens hus. Syftet är att marknadsföra läraryrket och presentera Luleå kommun som en attraktiv arbetsgivare.
    Publicerat 2018-12-19
  • Pressinbjudan: Internationell babysång startskottet för Föräldralediga kulturvänner

Med babyrejv, konstworkshop för de yngsta och internationell babysång drar en ny mötesplats för föräldralediga igång på onsdag. I centrum står kulturen och mötet mellan människor från alla nationaliteter.
    Publicerat 2018-12-18
  • Höjda avgifter för kommunens fritidsanläggningar

Kostnaderna för att använda Luleå kommuns fritidsanläggningar kommer öka från årsskiftet. Minsta höjningen får barn och unga medan senioridrotten får betala mer. Den senaste justeringen av taxorna gjordes 2013 och för att fortsätta hålla en hög standard på anläggningarna måste taxornas justeras.
    Publicerat 2018-12-18
  • Trygghetsvandring med genus och ungdomar i fokus

Vandringen startar torsdag 20 december kl. 08.10
    Fyra olika startplatser – se nedan

Återträff torsdag 20 december kl. 09.30
    Plats: ”Funktionsrätt” Luleås lokal på Storgatan 13 där vi tillsammans kommer att prata om vandringarna eleverna precis genomfört. Deltar gör bland andra kommunalråd Lenita Ericson och politiker från SBN.

Publicerat 2018-12-17

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden