Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• 2018 års kulturstipendiater är...

…Konstnären Anna Almqvist, dansaren, musikalartisten och koreografen Camilo Bresky samt kören Rafset. Det beslutades vid dagens kulturnämnd. Stipendiaterna får 15 000 kronor var och så här lyder motiveringarna:
    Publicerat 2018-04-26
  • Pressmeddelande; Stort intresse från Helsingborg för Alviksskolans arbete med digitalisering

Pedagoger från sju olika skolor inom Helsingborgs skolområde besöker Alviksskolan på torsdag den 26 april. Syftet med besöket är att få inspiration och konkreta exempel med sig hem, bland annat för att stärka den digitala utvecklingen i arbetslagen.
  • Affärs- och utvecklingsresa till USA

Den 2–10 maj är en delegation från Luleå i USA för att utveckla befintliga samarbeten och skapa nya relationer och möjligheter för Luleå. Delegationen kommer att besöka San Francisco, Seattle och Austin.
  • Presskonferens LUPP-undersökning

Fredagen den 27 april kl. 10:30
    Lokal: Kulturens Hus, Olga Bardh
    Undersökningen är en omfattande enkät som innehåller ett 80-tal frågor om i stort sett alla livsområden. Den genomfördes under oktober/november 2017 i Luleå bland åk 8, år 2 gy och bland 24-åringarna. Resultatet av undersökningen är ett viktigt verktyg för att få kunskap om unga och deras levnadsvillkor i Luleå. Nu på fredag kl 10.30 presenteras resultatet och flera förvaltningar finns på plats för att berätta om hur de kommer att använda resultatet för att förbättra villkoren för unga i Luleå.
    Publicerat 2018-04-25
  • Satsning på unga hbtq-personer i Luleå

Ung i Luleå tilldelas folkhälsomedel på 100 000 kr från Luleå kommun som ger möjlighet att satsa på en trygg mötesplats och aktiviteter för och av unga hbtq-personer 13-19 år.
    Publicerat 2018-04-25
  • Pressinbjudan - Tillsammans för ett gott liv i Luleå

Dag och tid: Onsdag 25 april, kl. 18:30
    Plats: Edens Event & festvåning, Nygatan 10 B i Luleå

• Pressinbjudan; Öppet samråd för nationella minoriteter

Dag och tid: Onsdag den 25 april, klockan 17-19
    Plats:             Sessionssalen, Stadshuset

• Startskott för Mötesplats för unga i Luleå

Glädjande besked. Mötesplats för unga öppnar i SVT:s nuvarande lokaler på Kungsgatan i Luleå.
  • Pressinbjudan: Återinvigning av Porsöhallen och Porsöns bibblo

Lördag den 28 april öppnar Porsöns bibliotek i sina helt nyrenoverade lokaler och samma dag återinvigs även Porsöhallen. Det blir en familjedag med massa aktiviteter på Porsön, media är självklart välkomna!
  • Pressinbjudan: Startskott för Mötesplats för unga i Luleå

Sedan stängningen av Ungdomens Hus vid årsskiftet 2013 har kommunen utrett behovet av en mötesplats, dess innehåll och sökt nya lokaler. Idag tisdag 24 april presenteras lokaliseringen av Mötesplats för unga i Luleå.

• Busstrafik, utvecklingsplan Porsön, fiskodling

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde sammanlagt 16 ärenden, bland annat om utökad busstrafik eller utvecklingsplan Porsön.
    Publicerat 2018-04-23

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden