Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Pressinbjudan; Festligt firande av Internationella modersmålsdagen på Örnässkolan

Trettio olika språk talas bland barnen på Örnässkolan, det uppmärksammas på onsdag den 21 februari, som är Internationella modersmålsdagen.Tid och plats:
    21 februari, kl 8.30 – 12.00,  samling i Örnässkolans aula

Publicerat 2018-02-20
  • Angående granskning av behörigheter och loggkontroller

Luleå kommuns revisorer riktar kritik avseende socialförvaltningens åtgärdsarbetet kring behörigheter och loggkontroller i det datoriserade verksamhetsstödet.
    Publicerat 2018-02-19
  • Bristande dokumentation i en patientjournal

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar socialnämnden i Luleå för att man vid ett vård- och omsorgsboende inte har dokumenterat tillräckligt i en patientjournal vilket kan ha bidragit till att diagnosen fördröjdes.
    Publicerat 2018-02-16
  • Revisorkritik för bristande personalförsörjning

Luleå kommuns revisorer kritiserar socialnämnden i Luleå för bristande personalförsörjning inom missbruksområdet. Bland annat påpekas att styrning och uppföljning inte fungerar tillfredsställande.
    Publicerat 2018-02-16
  • Lansering av jämförelsetjänst för kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Nu lanserar Luleå kommun en digital jämförelsetjänst som ger vårdnadshavare, barn, elever, lärare och vikarier möjlighet att jämföra kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Tjänsten ska uppdateras årligen med den senaste
    statistiken och resultaten.

Publicerat 2018-02-14
  • Invigning av Luleås nya vård- och omsorgsboende

I morgon invigs det nya vård- och omsorgsboendet som ligger på Bergviken i Luleå.
    Publicerat 2018-02-14
  • Första bygglovet inlämnat för Kronandalen

Ytterligare en milstolpe för utvecklingen av Kronanområdet är uppnådd. I somras vann detaljplanen för Kronandalen laga kraft och nu är första bygglovet för kvarteret Bärmesen, med Heimstaden som byggaktör, inlämnat för beslut i miljö- och byggnadsnämnden den 20 februari. 75 lägenheter och tio radhus planeras i kvarteret.
    Publicerat 2018-02-13
  • Pressinbjudan; Kärlek på gott och ont, diskrimineringsgrunderna och allas lika
    värde

Råneåskolan firar Alla hjärtans dag med föreläsning av RFSL och en elevutställning. Det är arbeten av elever i årskurs 7 – 9 som ställs ut och teman är bland annat utanförskap, vardagshjältar, kärlek och allas lika värde.Tid och plats:   14 februari, Råneåskolans aula
    8.30 – 9.30       RFSL föreläser
    10.00                   Utställningen öppnar, tipsrunda för eleverna

• Luleå – alla hjärtans stad

Lagom till alla hjärtans dag förvandlas Luleå till alla hjärtans stad och sprider lite extra kärlek till Luleåbor och besökare.
  • Trygghetsboende Råneå, serverhall Porsön, integration

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 14 ärenden, bland annat om ändrad detaljplan för en serverhall, integrationsinsatser samt ett extra ärende om det planerade trygghetsboendet i Råneå.
    Publicerat 2018-02-12
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Arbetsutskottet behandlar idag 13 ärenden, bland annat detaljplan för en serverhall på Porsön, utökat turbåtstrafik och överenskommelser om ensamkommande barn. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som utskottet behandlade.Tid: Måndag 12 februari, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2018-02-12

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden