Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Allvarligt missförhållande i familjehem

Ett allvarligt missförhållande har upptäckts i ett familjehem. Händelsen utreds enligt lex Sarah.
    Publicerat 2018-11-13
  • Luleå bäst i landet när det gäller behöriga lärare

I Lärarförbundets skolranking "Bästa skolkommun" 2018 placerar sig Luleå på 38:e plats, bland Sveriges 290 skolkommuner och på 1:a plats när det gäller behöriga lärare.
    Publicerat 2018-11-08
  • Förslag till förändrade avgifter inom socialförvaltningens verksamheter

Socialförvaltningens avgifter har legat lågt under flera år jämfört med liknande kommuner. Dessutom har nivåerna för hemtjänst varit oförändrade sedan maxtaxan infördes. Socialförvaltningen har tagit fram förslag till nya riktlinjer för avgifter och nivåer men också för att fler tjänster ska ingå i maxtaxan.
    Publicerat 2018-11-07
  • Affärsresa till USA

Den 26–29 november är en delegation från Luleå i USA för att utbyta erfarenheter, främja framtida investeringar och skapa nya möjligheter för regionen. Delegationen kommer att besöka Washington DC och New York.
    Publicerat 2018-11-06
  • Arvoden, partistöd, fastighetsförsäljningar

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sammanträdet den 5 november sammanlagt 16 ärenden, bland annat följande:
    Publicerat 2018-11-05
  • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde idag 18 ärenden, bland annat förslag om nya arvoden för förtroendevalda, partistöd och fastighetsförsäljningar.Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden utskottet behandlade.Tid: Måndag 5 november, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2018-11-05
  • Ärenden till Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 8 november

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 8 november sammanlagt 6 ärenden.
    Publicerat 2018-11-01
  • Nytt gäng bilister redo för bussen

1 november startar en ny omgång av kampanjen #Bussigkompis.
    15 utvalda bilister får nu chansen att upptäcka vad som skulle hända om de började åka buss. De 15 är personer som dagligen pendlar till jobbet eller studierna i Luleå med bil och som känner sig redo att prova något nytt.

Publicerat 2018-10-31
  • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 5 november sammanlagt 18 ärenden, bland annat följande:
    Publicerat 2018-10-31
  • Förslag att avveckla gymnasiets flygteknikutbildning

Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att den gymnasiala utbildningen inom flygteknik avvecklas. Förslaget innebär att inga elever antas till utbildningen hösten 2019 och att utbildningen tas bort från Luleå gymnasieskolas utbildningsutbud.
    Publicerat 2018-10-29
  • ”Ung i Luleå” knöt band med Murmansk ungdomshus

Just nu har Luleå kommun besök av en delegation från Ryssland. Besöket är en del av projektet Social Media for Youth Councils. Den ryska delegationen kommer från ungdomsverksamheterna i Murmansk.
    Publicerat 2018-10-26

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden