• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Kommunen är en politiskt styrd organisation och kommunfullmäktige är dess högsta beslutande församling. Som medborgare avgör du med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

Här kan du läsa om hur Luleå kommun styrs, hitta förtroendevalda i styrelser och nämnder, ta del av beslut med mera.

Minimera
Senaste nytt
 • Internationellt stormöte i Luleå 

  Föreningen Barents Road har genomfört konferensen ”Barents Meeting” med ett 40-tal delegater från Norge, Sverige, Finland och Ryssland. Representanter för kommunerna inom föreningen deltog i den två dagar långa konferensen som genomfördes på Sunderbyns folkhögskola 13-14 november 2017.
  Publicerat 2017-11-17 av Jeanett Enstedt
 • 4.000.000 kronor finns avsatta som sökbara medel

  Fyra miljoner kronor per år finns avsatta för insatser som bidrar till en jämlik hälsa främst för barn och unga. Två olika medel finns tillgängliga att söka. Sociala investeringar och Folkhälsoinsatser.
  Publicerat 2017-11-13 av Jeanett Enstedt
 • Kommunfullmäktige sammanträder den
  20 november, kl 13.15

  Den 20 november kl 13.15 sammanträder kommunfullmäktige i Stadshusets sessionssal. Du kan även lyssna på fullmäktigesändningen direkt via vår webbplats.
  Publicerat 2017-11-10 av Ulrica Öhman
 • nåt

  Trygghetsvandring på Mjölkudden!

  Luleå kommun och områdesgruppen på Mjölkudden-Notviken bjuder in till trygghetsvandring på Mjölkudden torsdagen den 30/11. Välkommen till Munkebergsskolans matsal klockan 18.30!

  Publicerat 2017-11-09 av Dalibor Sentic
 • Tankeverkstad − ”Tillsammans för ett gott liv i Luleå”

  Är du aktiv i en grupp, brinner för en specifik fråga, medlem i en förening eller kanske arbetar inom en organisation som företräder det civila samhället? Kom och möt politiker och tjänstepersoner från Luleå kommun för att fundera på hur vi tillsammans skapar ett gott liv för alla i Luleå! Anmäl dig senast 10 november.
  Publicerat 2017-11-08 av Jeanett Enstedt