Kommunen är en politiskt styrd organisation och kommunfullmäktige är dess högsta beslutande församling. Som medborgare avgör du med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

Här kan du läsa om hur Luleå kommun styrs, hitta förtroendevalda i styrelser och nämnder, ta del av beslut med mera.

Minimera
Senaste nytt
 • Inbjudan i pdf

  Ta chansen att bidra till digital utveckling i Luleå kommun

  Hur ser den digitala framtiden inom offentlig sektor ut? Tillsammans utforskar vi det under en inspirerande förmiddag med spännande föreläsningar och samtal.
  Publicerat 2018-04-26 av Monika Aunes
 • familj på Prosön

  "Språket är nyckeln till integration"

  Nytt land – nytt liv. På bara två år har 33-åriga Wedeb Bereket etablerat sig i nya hemstaden Luleå. Hon arbetar deltid, studerar och stortrivs i stadsdelen Porsön.
  Publicerat 2018-04-25 av Katja Güth Laitila
 • Foto: Per Pettersson

  Gröna lån inom Luleå kommun

  Luleå kommun har, via den nyupprättade internbanken, omvandlat ett antal befintliga lån till så kallade gröna lån. Det vill säga lån som är knutna till projekt vars mål är att förbättra miljön.
  Publicerat 2018-04-25 av Stina Östman
 • Tre av kommunens nitton kommunvägledare

  En väg in till kommunen

  Du vet väl om att du kan vända dig direkt till kundcenter på Luleå kommun om du behöver hjälp med ett ärende eller en fråga? Ring 0920-45 30 00 eller besök Stadshuset. Kundcenter har öppet helgfria vardagar kl 8-17. Välkommen!
  Publicerat 2018-04-24 av Monika Aunes
 • Under seminariets paneldebatt diskuterades kompetensförsörjning av det digitala försvaret. Från vänster i bild: Robert Limmergård, generalsekreterare för Säkerhets- och försvarsföretagen, Dag Hartelius FRA, Anna Djup, Försvarshögskolan och Fredrik Robertsson, Försvarsmakten.

  Stort intresse för cybersäkerhet

  Ökad samverkan, kunskap och resurser är viktiga faktorer för att öka den nationella cybersäkerheten. Detta och mycket mer diskuterades under seminariet ” Cybersäkerhet – hur klarar Sverige det pågående kriget?” i Luleå den 20 april.
  Publicerat 2018-04-23 av Stina Östman