Kollage som visar tre foton från socialförvaltningens verksamheter: en manlig personal på badhuset, en kvinna som står framför en ribbstol och en kvinna och en man som jobbar inom vård. Ovanpå fotot står kommunens arbetsgivarvarumärke "Vi spelar roll" i ett runt märke.

Sommarjobba i Luleå kommun

Under 2024 söker vi cirka 1000 sommarjobbare som vill vara med och göra skillnad i Luleå kommun. Med ett sommarjobb får du möjligheten att utforska karriärmöjligheter men även värdefull erfarenhet som du bär med dig, oavsett vilken karriär du går vidare till i framtiden. Var med och spela roll med oss!

På socialförvaltningen finns olika sommarjobb och gemensamt för alla är att du kommer att ta ett stort ansvar för att skapa livskvalitet för de personer som du hjälper. Du önskar vilken verksamhet du ska arbeta i när du gör din ansökan.

Du som jobbar under vår semesterperiod 24/6 - 18/8, med max 4 dagars frånvaro, får 5000 kronor i bonus!

Vi söker sommarvikarier till dessa verksamheter:

  • vård- och omsorgsboende
  • hemtjänst
  • nattpatrull/trygghetslarm
  • stöd & service, socialpsykiatri samt öppenvård
  • personlig assistans.

Du får gärna ha utbildning inom yrkesområdet eller ha tidigare erfarenhet av arbete med människor. Men det är inte något problem om du saknar det. För att du ska känna dig trygg i din roll får du en introduktionsutbildning som förbereder dig väl. Om du trivs hos oss kommer det finnas goda möjligheter till fortsatt jobb.

Din viktiga roll innebär:

• Med stöd arbeta med förhandsbedömningar och utredningar för att bedöma behov och risker för barn, ungdomar och föräldrar.
• Dokumentation och administrativa uppgifter
• Delta vid fältverksamhet vid behov

Utöver detta kan det tillkomma ytterligare arbetsuppgifter beroende på din erfarenhet och bakgrund. Vår förhoppning är att du kan växa med uppgifterna och få med dig värdefulla erfarenheter inför ditt framtida yrkesliv.

Du arbetar dagtid med möjlighet till flex.

Din viktiga roll innebär att:

- Utreda och bedöma behov av bistånd samt skriva förslag till beslut.
- Ha en nära dialog med individer i behov av stöd och deras anhöriga.
- Samverka med aktörer internt och externt.

Utöver detta kan det tillkomma ytterligare arbetsuppgifter beroende på din erfarenhet och bakgrund. Vår förhoppning är att du kan växa med uppgifterna och få med dig värdefulla erfarenheter inför ditt framtida yrkesliv.

Din arbetstid är förlagd dagtid med möjlighet till flex.

Vi söker legitimerade sjuksköterskor i sommar! Vi erbjuder dig ett självständigt arbete där du har möjlighet att planera din arbetsdag. Tillsammans med dina kollegor planerar och organiserar du vården och arbetar för en god hälso- och sjukvård utifrån patientens behov. Du delegerar, ger rådgivning och handleder medarbetare i omvårdnadsarbetet kring patienterna. Allt arbete utgår från patientens behov, möjligheter och önskemål.

Vi söker även sjuksköterskor som kan arbeta jourtid under perioden vecka 25 till 32.

Som parkarbetare får du jobba utomhus i alla väder. I arbetet som säsongsarbetare park förekommer arbetsuppgifter som växthusodling, plantering av sommarblommor, rabatt- och grönyteskötsel, parkrenhållning, lekplatsunderhåll med mera.

Hjälp oss att skapa god livskvalitet för medborgare och besökare med vackra, tillgängliga och trivsamma miljöer som ständigt utvecklas. I ditt arbete är du med och skapar Luleås gröna mötesplatser.

Vi söker vikarier som kan arbeta både inom hemsjukvård och på vård- och omsorgsboende. Du kommer göra hembesök hos våra patienter för att bistå våra sjuksköterskor och underlätta för bedömningar och planering.

Att sommarjobba i Luleå

I Luleå har du nära till både citypuls och natur, till skärgård och skog. Här kan du enkelt ta dig nästan överallt med lokaltrafiken eller cykel. Luleå är en aktiv stad med ett brett utbud av kulturevenemang och fritidsaktiviteter. Här kommer du kunna varva jobb med badturer i den norrbottniska skärgården. Välkommen till sommarstaden Luleå!

För unga yrkesverksamma och studenter kan sommarjobbet i Luleå kommun vara en utmärkt plattform för att utforska karriärmöjligheter inom det offentliga området.

Norra hamn en sommarkväll

Är du pensionär och vill jobba?

Det är inte bara ungdomar som sommarjobbar, många pensionärer upptäcker att återgå till arbetslivet, även om det är på deltid under sommarmånaderna, kan det vara en givande och meningsfull upplevelse! Att sommarjobba har inte bara ekonomiska fördelar utan bidrar också till en ökad livskvalitet och gemenskap. Se om någon av sommarjobben passar för just dig!

Kvinna sittandes vid vattnet

Möt tidigare sommarjobbare

Sidan uppdaterades den 2 maj 2024