Sommarjobb i Luleå kommun

Vill du ha ett bra och viktigt sommarjobb? Vi söker cirka 1000 sommarjobbare inom flera olika yrken. Välkommen med din ansökan!

Se alla våra lediga sommarjobb. Du kan välja filtrera och klicka i Sommarjobb / Säsongsanställning om du enbart vill se vilka sommarjobb som Luleå kommun erbjuder just nu.

I Luleå har du nära till både citypuls och natur, till skärgård och skog. Här kan du enkelt ta dig nästan överallt med lokaltrafiken eller cykel. Luleå är en aktiv stad med ett brett utbud av kulturevenemang och fritidsaktiviteter.

Är du på jakt efter ett varierande sommarjobb där du jobbar med människor och slipper sitta instängd på ett kontor? Gör en viktig insats samtidigt som du säkrar soltimmarna.

Luleå kommun söker vikarier till våra enheter inom stöd och service samt vård och omsorg inför sommaren 2023. I sommarstaden Luleå kommer du kunna varva jobb med badturer i den norrländska skärgården! Du kommer göra viktiga insatser för andra människor och få massa tillbaka.

För att du ska känna dig trygg i din roll får du en introduktionsutbildning som förbereder dig väl. Om du trivs hos oss kommer det finns goda möjligheter till fortsatt jobb.

Här arbetar vi efter ett rullande schema med varierade arbetstider som ger tid och utrymme för annat. Du kan arbeta dag, kväll och helg eller natt. På vissa arbetsplatser förekommer journätter.

Olika sommarjobb

Inom Socialförvaltningen finns olika sommarjobb och gemensamt för alla är att du kommer att ta ett stort ansvar för att skapa livskvalitet för de personer som du hjälper. Du önskar vilken verksamhet du ska arbeta i när du gör din ansökan.

Vård- och omsorgsboende

På våra vård- och omsorgsboenden arbetar du främst med äldre utifrån deras individuella behov. Arbetet innebär att du ger omvårdnad, service och du kommer hjälpa våra boende till ett mer aktivt liv. Vi har ett stort fokus på aktiviteter och du kommer vara med och ordna dans, allsång, gympa och utflykter. På några vård- och omsorgsboenden finns korttidsavdelningar och avdelningar för svårt sjuka.

Hemtjänst

Inom hemtjänsten besöker du äldre i behov av hjälp i deras hem. Du ger service och personlig omvårdnad beroende på vilken hjälp de behöver. Arbetet är till stor del självständigt men du ingår i ett arbetslag som samarbetar. Det är en fördel om du har B-körkort men i vissa hemtjänstgrupper finns möjlighet att cykla eller promenera mellan hembesöken.

Nattpatrull/Trygghetslarm

Här utför du planerade vårdinsatser i personers eget hem samt svarar på larm dygnet runt. För arbete i Trygghetslarmet är det en fördel om du har kunskap/intresse för teknik. Trygghetslarmet arbetar dag/kväll/helg och nattpatrullen arbetar enbart natt. Du behöver ha ett B-körkort för att jobba här.

Stöd & service, socialpsykiatri samt öppenvård

Du arbetar med barn, ungdomar eller vuxna med olika funktionsnedsättningar såsom utvecklingsstörning, neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Du arbetar på gruppbostad, stödboende, korttidshem, eller som boendestöd. Du kan även arbeta på boende och öppenvård inom missbruk och beroende. Tillsammans med de boende utför du aktiviteter som hör till det dagliga livet som matlagning, städning, tvätt och fritidsaktiviteter. Även omvårdnadsuppgifter förekommer.

Personlig assistans

Som personlig assistent arbetar du hos personer som bor i eget boende och du har din arbetsplats i deras hem. Du ger stöd till personen för att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med personen du jobbar med utför du aktiviteter som hör till det dagliga livet, exempelvis matlagning, städning, tvätt och fritidsaktiviteter. Även omvårdnadsuppgifter förekommer. Arbetet som personlig assistent innebär oftast att du arbetar ensam.

Kvalifikationer

Du får gärna ha utbildning inom yrkesområdet eller ha tidigare erfarenhet av arbete med människor. Ingen fara om du inte har det. Vi ger dig en grundlig introduktion så att du känner dig redo.

Vi söker dig som är:
• positiv och engagerad mot kollegor och de personer du hjälper
• empatisk och har förmåga att sätta dig in i andras situation
• flexibel och ansvarstagande
• bra på att samarbeta
• 18 år eller äldre

Du behöver kunna arbeta efter vårt schema (dag, kväll och helg eller natt).

Det är en fördel om du har körkort och kan arbeta utanför Luleå lokallinjetrafik.

Vi begär alltid in belastningsregister från Polisen. För att påskynda rekryteringsprocessen efter inskickad ansökan kan du redan nu beställa ett belastningsregister via denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen erfarenhet krävs.

Exempel på sommarjobb inom turist- och besöksnäringen:

  • Sommarpersonal till Aronsbadet och Rånepoolen
  • Sommarpersonal Hägnan (flera olika yrken ex djurskötare)
  • Turistinformatör
  • Museiguide
  • Skärgård Serviceman

Exempel på sommarjobb inom park och natur:

  • Parkarbetare
  • Studenter inom arkitektur eller samhällsplanering för sommarjobb
  • Administratör under sommaren till avdelning Miljö och byggExempel på övriga sommarjobb:

Lastbilsförare

Sidan uppdaterades den 24 januari 2023