Fairtrade på jobbet!

Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker (eller annan produkt) och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.

Registrera er arbetsplats

Registrera er arbetsplats på fairtrade.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så kommer ni med på Fairtrade Sveriges karta över arbetsplatser som tar socialt ansvar i fikarummet samt erhåller ett diplom från Fairtrade Sverige att sätta upp på arbetsplatsen.

När du registrerat din arbetsplats får du också ett välkomstkit bestående av två bordsryttare med information om hur Fairtrade gör skillnad.

Vill du beställa mer material till ditt fikarum hittar du det i Fairtrade Sveriges webbbutik.

Vilka Fairtrade-märkta produkter finns det i Sverige?  

Förutom kaffe, te och socker finns Fairtrade-märkt kakao, drickchoklad, juice, honung, kryddor, färsk frukt, choklad, kläder, blommor och mycket annat.

Ytterligare ett steg är att tänka Fairtrade vid seminarier, personalfester och andra sammanhang där rosor, vin och snacks kan vara aktuella, eller varför inte smycken, inredningsprylar, leksaker eller annat att ge bort i present?

Fairtrade-märkta profilprodukter

Att ha Fairtrade-märkta profilprodukter visar att ert företag tänker och arbetar ansvarsfullt och trovärdigt med hållbar utveckling. Det finns numera många leverantörer som erbjuder Fairtrade-märkta profilprodukter av hög kvalitet till företag och organisationer. Exempel på profilprodukter som kan vara Fairtrade-märkta är tygpåsar, chokladbitar, godis, t-shirts och bomullstextilier i allmänhet, handdukar, tvålar, hantverk och mycket mer.

Sök på nätet efter profilprodukter och Fairtrade så får ni fram ett stort antal företag som erbjuder Fairtrade-märkta profilprodukter.

Fairtrade City Luleå

Vill ni veta mer om vad som händer kring Fairtrade lokalt i Luleå kontakta Fairtrade-samordnaren i Luleå eller läs mer om Fairtrade City Luleå här!

Sidan uppdaterades den 27 januari 2023