Ytterligare akter till Bok & Bild

Bok & Bild går av stapeln på Kulturens hus i Luleå 20-21 oktober. På temat ”Förändringens makt” möts konst och litteratur genom massor av spännande aktiviteter. Nu presenterar vi stolt flera nya akter.

Simon Häggström och Gun Heimer möts i ett samtal om människohandel och mäns våld mot kvinnor.

I föreläsningen samtalar de om prostitution, mäns våld mot kvinnor, vilket skyddsnät som finns i samhället och vad som behövs för att skapa förändring.

Simon Häggström är författare och polisinspektör med fokus på prostitution och berättar utifrån sina böcker om hur kvinnor och barn dras in i människohandel. Han är bland annat känd för böckerna ”Skuggans lag”, ”Flickorna som sprang” och nu i höstas kom senaste boken ”Den hundrade kvinnan”. I sitt yrke som polis är han även specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål i Stockholm.

Gun Heimer, professor i kvinnomedicin och före detta föreståndare för Nationellt centrum för kvinnofrid, berättar om sin gedigna forskning och expertis inom sexuella trakasserier och våld.

Queera drömmar och verklighet

Konstkollektivet Galleri Lillasyster, för unga mellan 13-25 år, presenterar unga konstnärskap från ett queerperspektiv. Därefter följer ett samtal om queerhetens plats och kraft i dagens konst, lett av Katt Skarin.

Ida Isak Westerberg är textilkonstnär och använder vävningen som ett redskap för att belysa queera och tornedalska perspektiv.

Noa Halvares behandlar i form av teckningar och animationer uppväxten i Luleå och hur relationen till hemstaden och hemmet förändrades efter en flytt söderut.

Hannes Enocksson är en ung transman vars verk speglas i hans identitet som queer och trans. Han reflekterar över konstens kraft att provocera till diskussion och förändring.

Galleri Lillasyster skapar dessutom live i Kulturens hus foajé utifrån det queerperspektiv som de valt att arbeta med inom Bok & Bilds tema.

Läs mer på Bokobild.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt:

Sara Diamant, projektledare Bok & Bild Luleå kommun, 070-618 40 64
Mimmi Granberg, projektledare Bok & Bild Luleå kommun 073-043 23 96

Sidan uppdaterades den 26 september 2023