Peg Parnevik, Alawee, Olivia Lobato och Baby Mala till LÅ Vibe Hertsön

Nu är det klart med de första artisterna till LÅ Vibe: Peg Parnevik, Alawee, Olivia Lobato och Baby Mala kommer ta över scenen på Hertsö IP den 27 maj.

Luleås nya ambulerande gratisfestival LÅ Vibe gör nedslag på Hertsön, Gültzauudden och i Råneå under tre sommarkvällar. Först ut är Hertsön 27 maj som nu kan presentera sina artister: Peg Parnevik, Alawee, Baby Mala och Olivia Lobato.

Peg Parnevik Länk till annan webbplats. har sedan 2016 byggt upp en trogen publik och belönats med bland annat en P3 Guld-vinst och en Grammisnominering. Idag har hennes musik över 230 miljoner streams totalt och i januari släppte hon singeln Misslyckad & hatad, för första gången någonsin på svenska under sitt eget namn.

– Misslyckad & hatad var en av de första låtarna jag skrev på svenska. Den beskriver känslan när man gått vidare från ett uppbrott, men fortfarande känner sig sårad och har lite ilska kvar i kroppen, säger Peg Parnevik.

Alawee Länk till annan webbplats. fick sitt genombrott med Aktiverad som släpptes i september och sedan dess har nära 22 miljoner lyssningar på Spotify. Låten har även spräckt Tiktok-algoritmerna då Aktiverad-ljudet har över 350 miljoner visningar totalt.

– Det var en planerad succé men jag hade inte räknat med att det skulle gå så fort, berättar Alawee om den virala hiten.

Olivia Lobato Länk till annan webbplats. gjorde sig tidigt ett namn på TikTok och debuterade 2021 med sin låt Syrener. Hon kickstartade 2023 med sin debut-EP, en nominering och uppträdande på P3 Guld med hitlåten Syrener samt en Grammisnominering för Årets Nykomling. I sommar spelar hon på några av landets största festivaler och under året kan man förvänta sig höra mycket ny musik från henne.

Baby Mala Länk till annan webbplats. från Göteborg är skådespelaren, dansaren och artisten som debuterade 2021 med singeln BAGS. Sen debuten har Baby Mala hunnit göra musik med Imenella, vara förband åt Jireel och bli utnämnd av Spotifys editorials till årets KLASS 2023 som en av årets starkaste debutanter – och nu kommer hon till Hertsön.

Artister till spelningarna på Gültzauudden och i Råneå presenteras på LÅ Vibes webb Länk till annan webbplats. och insta Länk till annan webbplats. närmare festivaldatumen.

LÅ Vibe arrangeras av Luleå kommun och är en helt drogfri festival.

Kontakt: Örjan Esensjö, projektledare LÅ Vibe, Luleå kommun, 070-529 49 54

Sidan uppdaterades den 12 maj 2023