Söker du ditt första arbete? Söker du en praktikplats? Vill du skriva ditt examensarbete hos oss? Vi kommer att anställa många medarbetare i år. Är du en av dem?

Minimera
Senaste nytt
 • ”Jag tänker inte att jag utför sysslor utan att jag hjälper människor”

  Dawood Ahmedi, 24, kom till Sverige från Afghanistan för åtta år sedan. Så snart han lärt sig behärska det svenska språket började han läsa på Komvux med målet att bli undersköterska.
  Publicerat 2017-12-06
 • Att satsa på kreativa näringar skapar både tillväxt och attraktion, säger näringsslivstrateg Maria Bergman, här vid Bergströmska gården som är en mötesplats för de kulturella och kreativa näringarna i Luleå.

  "Det är viktigt att fortsätta utveckla Luleå"

  Maria Bergman är näringslivsstrateg i staben för kvalitet och samhällsutveckling. Hon gillar både fart och eftertanke och har särskilt många tankar kring tillväxt.
  Publicerat 2017-11-23
 • "Det är en väldigt stor ära, inte bara för mig, utan för hela laget. Roligt att Råneå får lite ljus på sig", säger en rörd pristagare.

  Årets medarbetarstipendium går till ...

  Marja-Leena Tallus Johansson, informatör vid Råneå medborgarkontor och bibliotek, är mottagare av 2017 års medarbetarstipendium på 15 000 kronor. Luleå kommun vill uppmuntra och premiera engagerade och motiverade medarbetare som är stolta över sitt arbete.
  Publicerat 2017-11-20
 • Bli volontär i Frankrike

  • Är du mellan 18 och 30 år och bor i Luleå?
  • Vill du jobba som volontär?
  • Vill du få erfarenheter av att bo och arbeta en kortare period utomlands?

  Publicerat 2017-10-27
 • ”Jag är nog service uti fingertopparna”

  Sandra Tano, 41, har guidat Luleåbor rätt via kommunens växel sedan 2014. Hon arbetar som kundtjänstassistent och delar sin tid mellan växeln, administrativa uppgifter och ni kan även möta henne i Stadshusets reception.
  Publicerat 2017-10-18
 • Yuan Tian praktiserar på Stadsbiblioteket i Luleå. Även om hon klarar sig på engelska så kände Yuan sig obekväm med att inte kunna läsa allt runtomkring. Hon lär sig svenska rekordsnabbt.

  "Läsning ger jämställdhet"

  Yuan Tian, 33 år, har genom programmet Korta vägen fått praktik på stadsbiblioteket. Hon har studerat engelska i Kina och amerikansk litteratur i England, och nu berättar hon sagor på kinesiska.
  Publicerat 2017-09-28
 • ”Min vision är medvetna val i våra resor”

  Helena Lindvall, projektledare för hållbart resande, har bara arbetat en månad på stadsbyggnadsförvaltningen. Hon har dock tidigare arbetat många år med påverkansarbete och engagemangsutveckling i andra organisationer.– Jag ska göra det möjligt för Luleåborna att välja hållbart resande och skapa medvetenhet om de val man gör.
  Publicerat 2017-09-08
 • ”Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval”

  Anne-Maj Palo har jobbat som klasslärare på lågstadiet i 40 år. Vid 61 års ålder har hon precis bytt jobb, ny roll och nya skolor. Nu är hon resurslärare och delar sin tid mellan Hedskolan och Mandaskolan på Bergnäset.
  Publicerat 2017-08-25
 • ”Jag har ett fritt och varierande jobb. Det blir aldrig tråkigt.”

  22-åriga Filip Grahn arbetar som serviceman på fritidsförvaltningen. Under sommarsäsongen arbetar han i skärgården och ser till att allt fungerar ute på öarna; ved, vatten och sophantering bland annat.
  Publicerat 2017-08-10
 • Åsa Forssell, turistinformatör

  ”Att tipsa om sevärdheter i vår fina stad är ett privilegium”

  Åsa Forssell är turistinformatör på Luleå Turistcenter. Här är det högsäsong just nu.
  Publicerat 2017-07-03