Hjälp till ungdomar

Här är länkar till föreningar och organisationer dit du kan vända dig för att få hjälp eller bara prata med någon. Du kan chatta, mejla eller ringa till organisationerna. Samtliga tjänster är kostnadsfria och anonyma.

Anorexi/bulimi kontakt (ABK)

Erbjuder stöd för dig som har ätstörningar eller känner någon som har det. De flesta som jobbar här har antingen själva haft en ätstörning eller känner någon som har haft det. Du kan chatta med ABKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster men också mejla eller ringa till dem.

Bris

Bris finns till för dig under 18 år. Du kan chatta, mejla eller ringa Brislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att, om du vill, prata med en vuxen. Bris har också ett diskussionsforum där du kan dela dina funderingar med jämnåriga.

Hjälplinjen

Erbjuder psykologisk hjälp för dig som mår dåligt. Här arbetar socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor. Du kan mejla eller ringa Hjälplinjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Samtal till Hjälplinjen syns inte på telefonräkningen.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vänder sig till dig som är upp till 25 år. Här arbetar unga som finns för att lyssna på dig. Du bestämmer vad du vill prata om och du kan chatta eller prata med dem på telefon.

Jourhavande medmänniska

Hit kan du ringa om du behöver någon att prata med. Personalen lyssnar och stöttar dig. De ser inte ditt telefonnummer när du ringer och både du och den du pratar med är anonyma. Läs mer om jourhavande medmänniskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande präst

Jourhavande präst är en akut krisjour dit du kan ringa om du behöver någon att prata med. Både du och den som svarar är anonyma och samtalet får handla om vad som helst. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att ringa till
jourhavande prästlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livlinan

Hos Livlinan kan du få allmänna råd och tips. De ger inte personliga råd om behandling men kan ge dig information om var du kan vända dig för att få mer hjälp. Livlinan är till för dig som är ung och du kan kontakta demlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom deras hemsida.

SHEDO

En ideell förening vars syfte är att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteendelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för en bättre vård för dessa patientgrupper.

Veta mer

Medlingsverksamhet 

Mindlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Arbetar för psykisk hälsa och stödjer personer som har det svårt.)  

Stödgruppsverksamhet för barn och ungdomarlänk till annan webbplats

Tjejzonenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Stödjer tjejer i åldrarna 10-25 år genom fysiska eller virtuella möten.) 

Ungdomsmottagningen

Ungdomstjänst