Så blir Skärgårdens dag

Det blir en marin familjefest på Södra Hamnplan när skärgårdens dag är tillbaka den 15 juni. – Det kommer bli allt från stora och små båtar till vattenkamp, hoppborg, information om muddringsprojekt och båtturer ut till Gråsjälören, säger Robin Lindquist, projektledare.

Den 15 juni, klockan 11-16, fylls Södra Hamnplan med utställare och aktiviteter med tema skärgård och hav. Exempelvis kan man testa kajak med Friluftsfrämjandet, gå ombord på en lotsbåt, prata med Luleå Hamn om Malmporten eller ta båten Biffen över till Gråsjälören för en utflykt.

– Vi har bjudit in företag, föreningar och alla andra som arbetar, lever och verkar i vår vackra skärgård. Jag är glad att så många har anmält intresse för att delta, säger Robin Lindquist, projektledare Skärgårdens dag, Luleå kommun.

Båtar och bastutält

Det blir utställare både på land och vatten. Ett tiotal båtar och fartyg kommer ankra vid hamnplan, bland annat Sjöräddningssällskapet och Laponia rederi. På land blir det även aktiviteter för hela familjen med allt från sockervadd och hoppborg till knopknytning, archery tag och uppvisning av bastutält.

– Vi hoppas att såväl besökare som utställare ska få ut mycket av den här dagen. Senast vi genomförde Skärgårdens dag var 2017 och då blev det en riktig publiksuccé. Blir det en framgång även detta år så kanske evenemanget kan återkomma mer frekvent i framtiden, säger Robin Lindquist

På lulea.se/skargardensdag finns hela programmet samt utställare. Länk till annan webbplats.

Kontakt: Robin Lindquist, projektledare Skärgårdens dag Luleå kommun, 070-546 31 50

Sidan uppdaterades den 4 juni 2024