Skärgårdens dag söker föreningar och företag

Den 15 juni kickstartar skärgårdssommaren med Skärgårdens dag på Södra Hamnplan. Nu söker Luleå kommun företag och föreningar som vill vara med under temadagen, som sist hölls 2017 och då lockade tusentals besökare.

– Många är de Luleåbor och besökare som har redan har upplevt skärgården och nu strävar vi efter att ännu fler ska inspireras att ta del av vår unika skärgård genom Skärgårdens dag, säger Ove Forsberg, avdelningschef Kulturarv, skärgård och turism.

Gratis marknadsplats

Skärgårdens dag sker helgen innan turbåtarnas högsäsong drar igång för sommaren. Luleå kommun erbjuder gratis marknadsplats på land eller vatten och välkomnar alla föreningar och företag som håller på med något skärgårds- havs- eller friluftsrelaterat.

– Skärgårdens dag är ett passande tillfälle för den som jobbar med friluftsliv, skärgård, lokalproducerad mat, besöksnäring eller upplevelseindustri. Eller för den med en intresseorganisation eller förening som handlar om skärgård, hav eller friluftsliv, säger Robin Lindquist, projektledare Skärgårdens dag.

Familjefest i hamnen

Sist hölls Skärgårdens dag 2017 och då stod bland annat sjöräddning och pirataktiviteter på programmet.

– I år ser vi vilka föreningar och andra som vill vara med och skapar programmet kring det. Ett fokus är på barnfamiljer, så vi ska ordna roliga aktiviteter för dem på Södra Hamnplan, säger Robin Lindquist.

Mer info finns på www.lulea.se/skargardensdag Länk till annan webbplats.

Kontakt:
Ove Forsberg, avdelningschef Kulturarv, skärgård och turism, 0920-45 56 14
Robin Lindquist, projektledare Skärgårdens dag, 0920-45 62 07

Sidan uppdaterades den 16 april 2024