Nyår firas in med fyrverkerier i Södra hamn

I år blir det åter fyrverkerier i Luleå centrum för att välkomna det nya året. Raketerna skjuts upp på isen utanför Södra hamnplan vid midnatt, efter några års paus.

Det offentliga nyårsfirandet i Luleå har under några år haltat lite på grund av pandemi och stormigt väder. Men i år hoppas Luleå kommun på bättre tider, eller i alla fall bättre väder.

– Efter ett par års ofrivilligt uppehåll så känns det verkligen roligt att få hälsa 2024 välkommet med ett sprakande fyrverkeri vid Södra hamnplan, säger Örjan Esensjö, projektledare nyårsfirandet Luleå kommun.

Hopp om färre privata raketer

Även om det är många som gillar fyrverkerier så behöver vi även visa hänsyn till husdjur som kan fara illa. Därför skickar Örjan Esensjö en hälsning till övriga fyrverkerisugna Luleåbor inför nyår:

– Tänk på våra husdjur och undvik privata fyrverkerier som smälls lite när som helst under nyårsafton. Bjud hellre din granne eller nära och kära på något speciellt till nyårsmiddagen så står vi för fyrverkerierna under några minuter vid tolvslaget.

Kontakt: Örjan Esensjö, Luleå kommun, 0920-45 49 54

Sidan uppdaterades den 20 december 2023