Pressmeddelande: Så blir årets julmarknad i Gammelstad

På måndag släpps biljetterna till årets julmarknad på Hägnan, 9-10 december. De 90 marknadsplatserna tog slut på rekordtid och Hägnans personal förbereder nu alla övriga upplevelser för besökarna. ­

Julmarknaden på Hägnan är inte bara en marknad utan en chans att uppleva jultraditioner från förr.

– Det blir ett kärt återseende av julbocken och luffar-Anton och även den kloka gumman Hulda i torpet som kan bota de flesta krämpor med glödande kol och kattskinn, säger projektledare Beatrice Norberg, friluftsmuseet Hägnan och fortsätter:

– Våra besökare får även uppleva julstök på 1800-talet, lyssna på luciakör och nyckelharpa och så klart träffa tomten, tomtemor och deras renar.

Biljettsläpp 20 november

På måndag, 20 november klockan 9, släpps förköpsbiljetterna via Hägnans webb Länk till annan webbplats.. Precis som senaste åren kommer antalet besökare till marknaden att begränsas, så vill man säkert komma in är det förköp som gäller.

– Vi jobbar för att besökstrycket ska vara mer fördelat för en bättre upplevelse och uppmanar verkligen folk att köpa förköp. Biljetter vid dörren säljer vi i mån av plats, säger Beatrice Norberg.

Hantverksutställare

Själva marknaden består av ett 90-tal utställare med hantverksprodukter. Det kommer bland annat finnas ostar, fikabröd, smycken, ljusförsäljning, handgjorda juldekorationer och samiskt hantverk.

Julmarknaden omfattas inte av väskförbudet enligt polistillståndet.

Kontakt: Beatrice Norberg, projektledare julmarknaden, friluftsmuseet Hägnan, Luleå kommun, 070-529 38 09.

Sidan uppdaterades den 17 november 2023