Pressmeddelande: Efterfest för NMW och förfest för Luleå Live

Zacke är den trefaldigt Grammisnominerade rapparen och producenten som kommit att bli en av 2010-talets viktigaste svenska hiphopröster.

Över fyra album – ”Visst är det vackert”, ”Renhjärtat”, ”Fattigkussen” och ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.” – har han etablerat sig som en av scenens främsta historieberättare och skickligaste rappare.

Det som utmärker sig på skiva är om möjligt än mer utmärkande live, genom sylvassa texter och en musikalisk precision som utgör ett helt eget uttryck. Med sitt fjärde album ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.” (2020) visade Zacke att han fortsatt tillhör eliten. Albumet Grammisnominerades i kategorin “Årets hiphop”, samtidigt som han tilldelades SKAP’s textpris med motiveringen; “Hiphopens centrala frågor om klass och identitet lyfter Zacke ur ett norrbottniskt perspektiv. Med en sällsynt konstnärlighet och fingertoppskänsla för textförfattande är han en av den svenska rappens mest unika förmågar. En kulturbärare som satt Luleå på hiphopkartan.”

Förfest för Luleå Live och efterfest för NMW

I samarbete med NMW är vi glada att bjuda in er till Luleå Lives förfest på Holy Cow. Kom och peppa igång inför helgen tillsammans med deltagare från NMW. Vem ordnar festen bättre än Luleås egen hip hop-höghet Zacke? Dagen till ära uppbackad av Rebecka Digervall från The Magnettes och Erik Gotfredsen från Febern. Det blir svettigt, det blir intimt och det blir definitivt inget halvvägs!

För er som är intresserade av kreativa och kulturella näringar finns massor att ta del av under veckan. Kolla in NMW:s program på nmw.nu för att inte missa något!

Kontakt: Robin Lindquist, projektledare Luleå Live, Luleå kommun, 070-546 31 50

Sidan uppdaterades den 18 oktober 2023