Bok & Bild inleder med boksläppsmingel

Bok & Bild tjuvstartar redan på onsdag den 18 oktober då Luleå stadsbibliotek bjuder in till boksläppsmingel med sex norrbottniska författare.

Luleåförfattaren Malin Svedjeholms serieroman ”Hårda sanningar” börjar med en googling på hur man kan hantera ilska. För vad händer med en relation och en familj när mammans vrede drabbar de närmaste? När familjens vardag ständigt bryts i bitar av mammans vrede ställs frågan om det finns osynliga sår som påverkar våra liv och relationer.

Malin Svedjeholm står bland annat bakom strippserien Plåstra.

Lars Edlund, är filosofie magister, före detta lärare och rektor, och har skrivit boken ”Om Arne Jones och hans konst i Luleå” som handlar om Jones sex konstverk i Luleå som skapats i olika tekniker.

Edlund har för några år sedan även publicerat en bok om ön Saint-Barthélemy, svensk koloni i Västindien åren 1784-1878. Intresset väcktes efter det första besöket 1969, vilket ledde till att han under åren fortsatt följa utvecklingen på ön.

Existentiella frågor

Luleåförfattaren och journalisten Ulrika Vallgårda presenterar sin diktsamling ”I förskingringen” – en samlingsvolym som har kommit till under 20 viktiga år av författarjagets liv. Inspirationen och symboliken är hämtade ur det vardagliga, familjelivet och naturen vi har omkring oss. Här skönjer vi också de stora existentiella frågorna som vi alla brottas med.

”I förskingringen” är Ulrika Vallgårdas fjärde bok som ges ut på Barents Publisher.

Författaren Elin Edberg arbetar till vardags som präst i Luleå. Nu kommer hon till Bok & Bild för att presentera boken ”Kamera obskyra”. I första boken av en trilogi där Dante och hans tvillingsyster Ina upptäcker att uppenbart urgamla krafter vaknat till liv i det lilla norrbottniska samhället Svartsel. Kamera Obskyra blandar mörka teman med nordisk mytologi och folktro.

Skuggorna bland träden

Yngve Berg romandebuterade 2021 med ”Vattnet i Kislovodsk”, den första delen av en trilogi om Marie som bestämt sig för att lämna Bastuträsk. Nu kommer Yngve Berg till Bok & Bild och presenterar den fristående andra delen ”Skuggorna bland träden” där Marie minns dem som passerat, bland annat sin pappa Sigge som hon aldrig lärde känna.

Reportagefotograf Thord Nilsson tillbringade tre veckor på ön Hellevik norr om Trondheim. Med sin kamera har han dokumenterat den säregna miljön på ön där naturen genom årtusenden formats av vind och vatten. I sin reportagebok tar Thord Nilsson med sig läsaren till ett tidlöst särpräglat landskap där även människor gjort avtryck i gammal, och stundtals ogästvänlig, miljö.

Kontakt:
Maja Langendoen, Luleå Stadsbibliotek, 072-2488617

Sidan uppdaterades den 4 oktober 2023