Nuvarande restauratör blir kvar i Kulturens hus

Nu är upphandlingen av restauratör till Kulturens hus avgjord. Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade i dag att tilldela nuvarande företag, Scandinavian Service Partner som driver Craft & Draft samt Cupture, det nya avtalet.

Restauratören ska leverera mat och dryck utifrån en mångfacetterad verksamhet; spontana café- och restauranggäster, stora kongresser, små och stora konferenser och arrangemangsbesökare.

Det gamla avtalet skrevs när Kulturens hus öppnade för 15 år sedan och sas upp för upphandling av ett nytt avtal. Ett anbud kom in och utvärderades med höga poäng. Efter dagens arbetsutskott står det nu klart att nuvarande restauratör får fortsätta driva restaurang och kafé, enligt det nya avtalet som börjar gälla i januari 2024.

En halv miljon gäster

Till Kulturens hus kommer cirka 500 000 personer om året för att exempelvis besöka Stadsbiblioteket, Konsthallen eller Turistcenter, medverka i konferenser, gå på konserter och andra scenföreställningar eller äta på restaurangen eller caféet.

I upphandlingen betonade Luleå kommun vikten av att restauratören utvecklar sitt eget restaurang- och cafékoncept i Kulturens Hus.

Kontakt: Evelina Rydeker, ordförande kultur-och fritidsnämnden, 072-406 25 04

Sidan uppdaterades den 31 maj 2023