Nu upphandlas ny restauratör till Kulturens hus

Nu är upphandlingen av en ny krögare till Kulturens hus restaurang och café ute. Luleå kommun söker en restauratör som vill utveckla Kulturens hus i samverkan med verksamheterna i huset och servera allt från privata besökare till eventgäster och konferensdeltagare.

Restauratören ska servera mat och dryck under stora och små arrangemang likväl som när gäster droppar in spontant för en kopp kaffe, lunch eller fika.

– Genom att kombinera mat och dryck i samband med exempelvis konserter och kongresser vill vi tillsammans med restauratören erbjuda kunderna en upplevelse de inte kan få någon annanstans, säger Patrik Bylin, kultur-och fritidschef Luleå kommun.

En halv miljon gäster

Till Kulturens hus kommer cirka 500 000 personer om året för att exempelvis besöka Stadsbiblioteket, Konsthallen eller Turistcenter, medverka i konferenser, gå på konserter och andra scenföreställningar eller äta på restaurangen eller caféet.

I upphandlingen betonar Luleå kommun vikten av att restauratören utvecklar sitt eget restaurang- och cafékoncept i Kulturens Hus.

Värdet på upphandlingen beräknas till 14 miljoner kronor per år, baserat på nuvarande restauratörs omsättning 2019.

Här finns hela upphandlingen Länk till annan webbplats.. Preliminärt ska den vara klar i maj och tillträde sker vid årsskiftet 2023-2024.

Kontakt: Patrik Bylin, kultur-och fritidschef Luleå kommun, 070-529 39 86 Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den 27 mars 2023