Återinvigning Hertsö bibliotek och fritidsgård

På fredag 24 mars är det officiell invigning av Hertsöns bibliotek och fritidsgård. Verksamheterna har flyttat in i moduler i väntan på att den nya skolan byggs. Förutom invigningsaktiviteter finns också chans för Hertsöborna att de närmsta veckorna få höra mer om alla projekt i området.

Datum och tid: Invigning 24 mars kl 12.00. Event även 25 och 27 mars plus 3 april, se program

Plats: Modulerna på Backmyrvägen 25, baksidan av gamla Hertsöskolan

Deltar: Personal från Hertsöns bibliotek och fritidsgård, kultur- och fritidsnämndens ordförande Evelina Rydeker samt representanter från stadsbyggnadsförvaltningen (vid de senare datumen)

Fritidsgården har redan smygöppnat i sina moduler Länk till annan webbplats., men passar på att göra ett gemensamt invigningsfirande med biblioteket på fredag. Från den 27 mars är biblioteket öppet som vanligt inklusive meröppettider för de besökare som skaffar meröppet-tagg.

Hertsön i fokus

Vid olika tillfällen framöver ska biblioteket arrangera öppna träffar med samhällsinformation. Dessa träffar hålls för alla som vill veta mer om vad som är på gång på Hertsön och där ges också tillfällen för frågor. Den 27 mars finns stadsbyggnadsförvaltningen på biblioteket för att berätta om nya Hertsöskolan, Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden. Den 3 april är temat Hertsö badhus, Kronanvägen Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden.

Program invigningsdagarna

Fredag 24 mars

  • Kl 12-16 Biblioteket är öppet
  • Kl 12 Invigningstal av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Evelina Rydeker. Vi bjuder på bubbel
  • Kl 12-16 Testa på alla fritidsgårdens möjligheter i aktivitetsväg. Fritidsgårdens unga besökare håller i ansiktsmålning
  • 14.00-16.00 Sporthallen har öppet hus med barnaktiviteter lämpliga för barn i åldern 3-12 år samt möjlighet för besökare att titta in

Lördag 25 mars

  • Kl 12-16 Biblioteket är öppet, vi bjuder på korv och dryck
  • Kl 12-16 Testa på alla fritidsgårdens möjligheter i aktivitetsväg. Fritidsgårdens unga besökare håller i ansiktsmålning

Måndag 27 mars

Hertsön i fokus

  • Kl 18 Göran Sackari och Jonas Nilsson, Stadsbyggnadsförvaltningen, finns på plats för att prata om nya Hertsöskolan. Charlotte Reinholdt berättar om Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden. Även stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell är på plats.

Måndag 3 april

Hertsön i fokus

  • Jan-Henrik Hallebjörk och Mattias Landström, Stadsbyggnadsförvaltningen finns på plats för att prata om Hertsö badhus och Kronanvägen. Charlotte Reinholdt berättar om Luleå industripark och Mia Ozoh om det nya bostadsområdet Hertsöheden. Även stadsbyggnadsnämndens ordförande Ulrika Lundberg finns på plats denna kväll.

Sidan uppdaterades den 20 mars 2023