Minskade bemannade öppettider på Hertsöns bibliotek

Nu drar Hertsöns bibliotek ner ytterligare på sina bemannade öppettider för personalens skull. Biblioteket har samma fuktproblem som resten av skolbyggnaden och de arbetsmiljöåtgärder som gjorts under höstterminen har inte förbättrat läget.

Hertsöns bibliotek, fritidsgård och sporthall har samma typ av skador som resten av Hertsöskolan, fast inte lika omfattande. Mest utsatt är bibliotekets personal som jobbar i lokalerna hela dagar. I höstas drogs de bemannade öppettiderna ner och nu vidtar Luleå kommun fler åtgärder från 31 januari.

– Personalen mår inte bra i lokalerna så fram till dess att moduler är på plats reducerar vi de bemannade öppettiderna till två dagar i veckan. Men vi fortsätter med meröppet mellan 10 och 22 varje dag, säger Sofia Lundmark, enhetschef Hertsöns bibliotek.

Prio barn och unga

Personalen kommer vara på plats på tisdagar och onsdagar mellan klockan 9 och 11. Under den tiden kan de, förutom att hjälpa låntagare, ta emot förskolor och skolor. Det finns även möjlighet för besökare att skaffa en meröppettagg.

– Vi prioriterar att vara på plats för barn och unga. Och hoppas att många tar chansen att bli meröppetkunder, så att de själva kan låsa upp dörren och använda biblioteket utanför bemannade öppettider, säger Sofia Lundmark.

Sedan tidigare är det klart att bibliotek, fritidsgård och sporthall ska flytta till moduler under tiden Hertsöskolan rivs och en ny byggnad, inklusive bibliotek, fritidsgård och sporthall, uppförs. Länk till annan webbplats.

Förändring sista januari

Från måndag 31 januari gäller dessa öppettider för Hertsöns bibliotek:

Bemannade öppettider

Tisdag 9.00-11.00

Onsdag 9.00-11.00

Meröppet 10.00-22.00 alla dagar

Öppettiderna i fritidsgården berörs inte i nuläget efter samråd med personal, då varken personal eller ungdomar vistas hela dagar i lokalerna. Inte heller sporthallens öppettider påverkas.

Kontakt: Sofia Lundmark, enhetschef Hertöns bibliotek, 0920-45 35 82.

Sidan uppdaterades den 19 januari 2022