Mindre bemannade öppettider på Hertsöns bibliotek

För personalens skull minskas tills vidare de bemannade öppettiderna på Hertsöns bibliotek. Detta efter den rapport som visar på fuktproblematik i lokalerna. ”Bibliotekspersonalen är på plats nio timmar om dagen, nu tillämpar vi försiktighetsprincipen tills vi vet mer om arbetsmiljön”, säger Sofia Lundmark, enhetschef biblioteket.

Mätningar visar att Hertsöns bibliotek, fritidsgård och sporthall har samma typ av skador som resten av Hertsöskolan, men inte lika omfattande. Mest utsatt är bibliotekets personal som jobbar i lokalerna hela dagar. Medan en ordentlig utredning av deras arbetsmiljö görs minskas därför de bemannade öppettiderna på biblioteket.

– Det är en ren försiktighetsåtgärd för personalens skull. Vi har inlett en kartläggning av arbetsmiljön och väljer att minska tiden de vistas i lokalerna tills vi vet vad den visar, säger Sofia Lundmark, enhetschef Hertsöns bibliotek.

Öppettiderna i fritidsgården berörs inte i nuläget efter samråd med personal, då varken personal eller ungdomar vistas hela dagar i lokalerna. Inte heller sporthallens öppettider påverkas.

Tips om meröppet

För att Hertsöborna ändå ska ha bra tillgång till sitt bibliotek tipsar Sofia Lundmark om meröppet, då man kan gå in på biblioteket även utanför de vanliga öppettiderna.

– Man behöver en tagg för att låsa upp dörren och det skaffar man på biblioteket under våra bemannade öppettider. Sen kan man komma in alla dagar i veckan mellan klockan 10.00 och 22.00, säger hon.

Från måndag den 27 september gäller dessa öppettider för Hertsöns bibliotek:

Bemannade öppettider

Måndag 15.00-19.00

Tisdag 9.00-13.00

Onsdag 9.00-13.00

Tordag 13.00-16.00

Fredag 9.00-13.00

Meröppet 10.00-22.00 alla dagar

Kontakt: Sofia Lundmark, enhetschef Hertsöns bibliotek, 0920-45 35 82

Sidan uppdaterades den 22 september 2021