Ärenden inför miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden sammanträder den 25 augusti. Politikerna ska bland annat ta ställning till bygglov för ny industribyggnad i Björsbyn samt tio nya lägenheter till Råneå. Totalt behandlar nämnden 15 ärenden.

Ny industribyggnad i Björsbyn

Egen Lokal i Luleå AB har sökt bygglov för ny industribyggnad i Dalbo, Björsbyn. Företaget ska sälja lokaler till mindre företag från en rad olika branscher som till exempel snickare, rörmokare och elektriker. Industribyggnaden är drygt 1 300 kvadratmeter stort.

Avdelning miljö och bygg föreslår att nämnden godkänner bygglov.

Nya lägenheter i Råneå

Enström & Grönberg Bygg AB har ansökt om bygglov för ett flerbostadshus med tio lägenheter fördelade på två våningar i kvarteret mellan Kängsövägen och Katthedsvägen. Ansökan innefattar även carport, handikapparkering, avfallsrum samt förråd.

Avdelning miljö och bygg föreslår att nämnden godkänner bygglov.

Pumpstation på Lövskatan

Som ett led i projekt Östra länken har stadsbyggnadsförvaltningen sökt bygglov för att bygga en pump- och nätstation på Lövskatan, längs Svartövägen. Miljö- och byggnadsnämnden föreslås godkänna bygglovet.

Avdelning miljö och bygg bedömer att den sökta åtgärden är förenlig med detaljplanens syfte och tillgodoser ett allmänt intresse då pumpstationen ingår i Luleå kommuns vatten- och avloppssystem.

Yttrande om utvecklingsplan Centrum

Nämnden ska behandla granskningsyttrande gällande förslag till utvecklingsplan Centrum.

Avdelning miljö- och bygg har tagit fram ett förslag till yttrande där man bland annat lämnar synpunkter kring kulturmiljö och dagvatten samt miljökvalitetsnormer för vatten. Nämnden föreslås godkänna förslag till yttrande.

Övrigt

För att tillmötesgå det ökade trycket kring bland annat bygglov under sommarperioden har miljö- och byggnadsnämnden haft möten två gånger per månad mellan april och augusti. Från och med september återgår nämnden till att sammanträda en gång per månad.

Ärendelistan finns under Möten, handlingar och protokoll, under rubriken Kallelser

Sidan uppdaterades den 19 augusti 2021