Brand på Furuparksskolan

Branden på Furuparksskolan är nu under kontroll och skolledningen har varit på plats för att bilda sig en uppfattning om händelsen.

Strax innan klockan elva på lördagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand på Furuparksskolan på Skurholmen i Luleå. Räddningstjänsten har bekämpat branden under hela natten och meddelade på morgonen att branden är under kontroll, och att man kommer att vara på plats under större delen av dagen för att jobba med eftersläckning.

Under förmiddagen har skolledningen träffats och på plats, med hjälp av insatschefen, fått en uppfattning om vilka konsekvenser branden på Furuparksskolan medför.

– Vi har delat in åtgärderna i tre steg. Det första steget handlar om upplägget för juni månad. Det andra om den sommaröppna verksamheten i juli månad och det tredje steget handlar om augusti och framåt, säger Louice Stridsman, grundskolechef vid Luleå kommun.

– I det första steget koncentrerar vi oss nu främst på juni och skolavslutningsveckan. Vi kommer inte nyttja huvudbyggnaden under denna period utan vi kommer att använda oss av Opalens byggnad som är en fristående liten byggnad i direkt anslutning till skolan samt matsalen.

Sista skolveckan

På måndag kommer den ordinarie skolverksamheten att vara stängd. För de vårdnadshavare som inte kan ordna omsorg med kort varsel hänvisas barnen till lokalen Opalen. Mer information kommer via vårdnadshavarappen.

Tisdag och onsdag har skolan igång verksamheten och arbete pågår med att detaljplanera upplägget. Eftersom skolans huvudbyggnad inte kan nyttjas, planerar verksamheten för alternativa upplägg. Det handlar bland annat om klassvisa utflykter. På det sättet kan den begränsade kapaciteten nyttjas genom att skolan fördelar sig.

På torsdag genomförs skolavslutningen klassvis på ett sätt som är anpassat med anledning av den rådande pandemin. Tider och upplägg ges direkt till vårdnadshavarna.

Fritidsverksamheten

Den sommaröppna fritidsverksamheten kommer att flyttas till Örnässkolan.

Planering inför höstterminen

– Vi har påbörjat arbete med det tredje steget som handlar om augusti och framåt. Vår initiala bedömning nu är att delar av skolbyggnaden kommer att kunna användas i augusti månad. I vilken omfattning kommer vi att återkomma till, säger Louice Stridsman.

Kontakt:
Louice Stridsman, verksamhetschef inom grundskolan, 070-355 75 03

Sidan uppdaterades den 6 juni 2021