Härligt häng och skojiga sommaraktiviteter på Södra hamnplan

Södra hamnplan kommer att sjuda av liv även i sommar. Luleå kommun satsar på sommaraktiviteter här från 14 juni till och med 15 augusti.

Södra hamnplan har under de senaste åren blivit ett mycket uppskattat utflyktsmål bland såväl Luleåbor som turister. I år erbjuder Luleå kommun spontana aktiviteter som är igång alla vardagar klockan 9.30-17.00. På grund av corona har man minskat ned på programlagda evenemang.

- Södra hamnplan är en trevlig mötesplats där man både kan hänga, ta det lugnt och ägna sig åt olika fysiska aktiviteter. I år har vi dessutom utökat antalet foodtrucks till fyra, så det passar utmärkt att gå hit och äta lunch till exempel, säger Örjan Esensjö, projektledare för Södra hamnplan sommar som konceptet heter.

På Södra hamnplan kommer det att vara gott om sittplatser, solstolar och hängmattor för den som vill koppla av och kanske ta en välbehövlig paus. För den aktive är det, tack vare Fritidsbanken, möjligt att gratis låna basket- och volleybollar, kickbikes, inlines, kubb och stort fia med knuff med mera. Den som vill kan också hyra kajak. Här finns även en klättervägg, morgontidningar att låna och en pumptrackbana för kickbikes.

- Kommunens ferieungdomar hjälper till med ruljangsen och de kommer även att sälja glass och fika. Dessutom blir det en hel del spännande pop up-händelser på Södra hamnplan i sommar, så håll gärna utkik på Luleå kommuns facebooksida, säger Örjan Esensjö.

Kontakt: Örjan Esensjö, projektledare Södra hamnplan sommar, telefon 0920-45 49 54

Sidan uppdaterades den 25 maj 2021