Tillfälligt besöksförbud införs på äldreboenden

Folkhälsomyndigheten har beslutat om tillfälligt besöksförbud på alla äldreboenden inom Luleå kommun. Förbudet gäller från och med 20 januari till och med 9 februari.

Med anledning av smittspridning på flera äldreboenden gjorde socialförvaltningen under förra veckan en hemställan till Folkhälsomyndigeten om tillfälligt besöksförbud.

— Smittspridningen i samhället har haft stor påverkan på våra äldreboende och nu när andra dosen vaccin bara är cirka tre veckor bort, behöver vi göra allt för att stoppa vidare smittspridning, säger Gabriella Sjöström, socialchef.

I nuläget är tre boenden drabbade, på Per Hindersagården har 11 äldre konstaterats med covid-19, på Örnen C handlar det om 10 personer och på Kallkällan om 9 med konstaterad smitta. På alla övriga 18 boenden finns ingen konstaterad smitta i dagsläget.

— På våra äldreboenden har vi nu 22 av smittade bland personalen, bemanningssituationen är fortfarande tuff och nu måste vi hålla ut tills både äldre och personal är fullt ut vaccinerade, säger Monica Forsberg, verksamhetschef, Örnen C och Kallkällan.

Kontakt

Gabriella Sjöström, socialchef, 070-297 11 28
Monica Forsberg, verksamhetschef, Örnen C, Kallkällan 072-560 65 42

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021