Ozoneair får företagarstipendium

Kommunstyrelsen har idag beslutat att årets företagarstipendium tilldelas Ozoneair.

Ozoneair är ett teknikföretag från Luleå som bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av produkter för luftrening. Företaget är specialiserade inom ozonrengöring. Deras unika produkter tar bort dålig lukt genom att omvandla luftens syre till ozon. Ozoneair har fem anställda och ett tiotal inhyrda konsulter. Företaget ägs av Johan Lundberg.

Kommunstyrelsens vice ordförande Fredrik Hansson förmedlar motiveringen till beslutet. Motiveringen lyder:

”Johan har en unik förmåga att fånga idéerna och göra dem till produkter och lönsam verklighet. En innovatör och entreprenör som verkar med utgångspunkt i Luleå på en global marknad. En polstjärna i Luleås näringsliv som tagit de första stegen på en tillväxtresa.”

­– ­Det känns otroligt roligt och inspirerande att få detta stipendium och att man har uppmärksammat vårt hårda arbete att sätta Ozoneair på marknaden. Vi kommer att fortsätta att utveckla bolaget med nya produkter och på nya marknader med Luleå som utgångspunkt, säger Johan Lundberg.

Företagarstipendiet har delats ut av Luleå kommun sedan 1983. Stipendiet delas ut i syfte att synliggöra företagare som är goda förebilder för andra företagare och samhället i övrigt, samt bidrar till förverkligandet av Vision 2050. Stipendiesumman är på 15 000 kronor. Prisutdelningen sker den 23 oktober i samband med Luleå Business Awards.

Kontakt

Fredrik Hansson, vice ordförande kommunstyrelsen, 070 – 236 50 76

Roger Ylinenpää, samhällsstrateg kommunstaben, 070 - 601 34 42

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021