En annorlunda sommar på Hägnan

Årets midsommarfirande på friluftsmuseet Hägnan ställs in med anledning av coronaviruset. Även övriga sommarevenemang på Hägnan uteblir, men området och gårdarna håller öppet nästan som vanligt från 13 juni.

Midsommar är ett av Hägnans större evenemang som brukar locka tusentals besökare. Men förbudet mot arrangemang med fler än 50 deltagare innebär att midsommarfirandet ställs in i år. Även övriga arrangemang på Hägnan, som allsång, spelmansstämman och internationella dagen, uteblir.

– Det känns väldigt tråkigt men samtidigt är det viktigt att vi skapar en så säker miljö som möjligt för våra besökare när vi öppnar i juni, säger Karina Jarrett, chef friluftsmuseet Hägnan.

När friluftsmuseets område öppnar den 13 juni är det ungefär som vanligt, men med anpassningar i gårdar, café och lanthandel. Djuren; hästar, får, getter, kor, kaniner, höns och grisar, kommer på plats vid midsommar.

Regleringar av hur mycket folk som får vistas i gårdarna samtidigt kommer göras. Aktiviteter som pyssel och höhoppning, barnens lanthandel och snickeri, guidade visningar med mera kommer anpassas efter myndigheternas rekommendationer.

Kontakt: Karina Jarrett, chef friluftsmuseet Hägnan, 0920-45 51 44

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021