Luleå-elever vinnare i skol-SM i juridik

Nu har Skol-SM i juridik avgjorts. Det är en nationell tävling där juridikelever från hela landet får testa sina kunskaper i frågor om lag och rätt. Från Luleå gymnasieskola kom Lag Luleå, som består av elever från årskurs 3 på ekonomiprogrammets juridikinriktning, till final och utsågs som det vinnande laget

- Ytterligare två lag från Luleå gymnasieskola kvalificerade sig till final men på grund av regeln att endast ett lag från varje skola får delta så fick inte dessa lag vara med i finalen. Jag är stolt över eleverna och deras insats, säger Mats Lilja, lärare.

Totalt deltog 176 lag från hela Sverige i den första delen av tävlingen, som är en utslagstävling i skrivningsform. Efter det fick åtta lag delta i tävlingens andra del rättegångsspelet, Petite Final (4 lag) samt Grande Final (4 lag).

- Den här vinsten är verkligen något att glädjas med, speciellt i dessa tider. Jag är otroligt stolt över både elever och lärares insats. De har alla en del i denna framgång, säger Kristina Eklund, rektor.

Lag Luleå tog sig till Grande finale som i vanliga fall avgörs i ett så kallat rättegångsspel på plats i Stockholm men fick på grund av corona-viruset avgöras på rättegångsspelets handlingar.

- Det känns helt otroligt att ha vunnit. Hade aldrig kunnat föreställa mig vårat lag skulle stå som vinnare. Tror vi alla är lika glada och stolta över vinsten, trots att tävlingen inte riktigt blev som planerat. Vi hade aldrig stått som vinnare om det inte vore för vår lärare, Mats Lilja. Tack vare hans engagemang, glädje och enorma förtroende för oss elever hjälpte det oss att ta oss hela vägen, säger Sandra Nilsson, lagmedlem i lag Luleå.

Lag Luleå består av eleverna i årskurs 3 på ekonomiprogrammets juridikinriktning Sandra Nilsson, Sara Eklund och Ebba Karlsson, Anna Arenbro och Emma Heyden.

Skol-SM i juridik arrangeras av Nordiska Juristakademien. http://www.juristakademien.se/skol-sm-i-juridik/ Länk till annan webbplats.

Kontakt

Sandra Nilsson, elev och lagmedlem, 070-6231965
Kristina Eklund, rektor Ekonomiprogrammet, 0920-453601

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021