Ärenden inför stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 9 april åtta ärenden, bland annat detaljplan för Hertsöfältet samt igångsättningstillstånd för ny lekplats i Stadsparken.

Detaljplan för Hertsöfältet

En detaljplan för Hertsöfältet har tagits fram med syfte att skapa förutsättningar för ett nytt industriområde med närhet till hamn och järnväg. Stadsbyggnadsnämnden föreslås rekommendera kommunfullmäktige att anta detaljplan för Hertsöfältet.

Planen syftar även till att säkerställa skydd mot störningar, omhändertagandet av dagvattnet, bevarande av naturvärden och gröna stråk samt möjliggöra gator, gång- och cykelvägar. Området kommer succesivt att byggas ut under 10 till 15 år framöver.

Ny lekplats i Stadsparken

En ny lekplats ska byggas i Stadsparken i samband med att parken renoveras inför Luleås 400-årsfirande. Arbetsutskottet föreslås godkänna projektbudget på 5 miljoner kronor samt bevilja igångsättningstillstånd.

Lekplatsens tema ska vara Luleås natur och djurliv och placeras i stadsparkens östra del mot Kyrkogatan. Tillsammans med den befintliga lekplatsen som ligger i parkens sydöstra hörn innebär beslutet att barnens lek kommer ges större plats i Stadsparken.

Bland övriga ärenden

Arbetsutskottet behandlar även igångsättningstillstånd för reinvesteringsarbeten för gata motsvarande 42,5 miljoner kronor samt vatten och avlopp längs Bredviksvägen för 16,5 miljoner.

Kontakt
Helén Wiklund Wårell, stadsbyggnadschef, 070-386 56 08
Anja Johansson, stadsbyggnadsnämndens ordförande, 072-229 85 99

Sidan uppdaterades den 7 oktober 2021