Länk till annan webbplats.Robin Bengtsson och Hanna Ferm till SM-veckans Folkfest

SM-veckan Luleå/Boden presenterar de första artisterna till Folkfesten i Luleå och Boden. Vi hälsar Robin Bengtsson välkommen till Bodens SM-torg den 26 mars och Hanna Ferm till Luleås SM-torg den 27 mars.

Robin Bengtsson

Vintern 2020 tävlar Robin Bengtsson i Melodifestivalen med låten "Take A Chance". Låten gick direkt till final och ses igen den 7 mars på Friends Arena.

Robin Bengtsson slog igenom på riktigt i Melodifestivalen 2016 med låten "Constellation Prize". Men artistkarriären började redan 2008 i TV4s IDOL där han som 18-åring slutade på en tredje plats. Sedan dess har Robin skrivit hundratals låtar och turnérat Sverige runt.
Våren 2017 var han tillbaka i Melodifestivalen, och i finalen i Friends Arena stod han som vinnare med låten "I Can't Go On". Vinsten följdes upp av en hedersvärd femteplats i Eurovision Song Contest. Låten har streamats nästan 21 miljoner gånger sedan dess.

Våren 2019 släpptes senaste singlen "Mama´s song" och Robin deltog i TV4s Let's dance.

Hanna Ferm

2019 tävlade Hanna Ferm tillsammans med Liamoo i finalen av Melodifestivalen med låten ”Hold You”. I oktober 2019 släpptes låten "Outta Breath". 2020 ser ni Hanna Ferm i Melodifestivalen med låten "Brave".

Med en promilles marginal ställdes Hanna Ferm och Chris Kläfford mot varandra i finalen av Idol 2017. Aldrig tidigare i tävlingens historia har det skiljt så få röster i semin. Då 17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats.

– Den där tjejen, hon är verkligen fantastisk. Jag ser fram emot hennes platta, säger jurymedlemmen Kishti Tomita. Hon är som choklad och salt, har man en gång smakat vill man bara ha mer och mer.

Även Anders Bagge hyllar silvermedaljören.

– Jag fick otroliga faderskänslor för Hanna Ferm – att se den här lilla tjejen komma upp här och ställa sig orädd och ta ett fullsatt Globen och göra det så otroligt bra.

Och även Nikki Amini tror på en lovande musikkarriär för Hanna Ferm.

–Hanna har enorma kvaliteter och en ljus framtid som artist.

Under 2018 släppte hon sin debutsingel "Never Mine". Bakom låten ligger bland andra Iseline Solheim som du känner igen från Alan Walkers världshit "Faded". Hanna Ferm släppte även en uppföljande singel, "Bad Habit" under sommaren.

På smveckan.se och i Facebook-evenemanget för Folkfesten Luleå/Boden uppdateras tiderna för framträdandena inom kort.

Kontakt:
David Jordansson, artistbokare SM-veckan Luleå/Boden, tel: 072-235 03 76.
Robin Lindquist, eventansvarig SM-veckan Luleå/Boden, tel: 0920-45 62 07.

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021