Klubbat på kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott

Ja till namnbyte på Örnäsets IP och rekommendationen att Sensus får anordna en ny sensommarfestival för unga var två av besluten kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott tog i dag. Ärendena ska nu upp för slutgiltigt beslut i kultur-och fritidsnämnden den 19 februari.

Ett enigt arbetsutskott sa i dag ja till IFK Luleås ansökan om att byta namn på Örnäsets IP. Orsaken till ansökan är att IFK Luleå en stor del av sin barn- och ungdomsverksamhet på Örnäsets idrottsplats och vill sälja namnet på anläggningen till en av sina sponsorer, Lulebo. Det nya namnet på anläggningen föreslås därför bli Lulebo Ungdomsarena Örnäset.

Gällande en drogfri sensommarfestival för unga, där en arrangör saknas sedan Musikens Makt sa nej till bidraget på 1,45 miljoner kronor, tog arbetsutskottet upp de två ansökningar som kommit in: En från studieförbundet Sensus som vill ordna en endagsfestival och en från Luleå förenade studenter som vill ordna en tvådagarsfestival. Eftersom Sensus vill arrangera en endagsfestival föreslår arbetsutskottet att de får 900 000 kronor och förvaltningen fick medskicket om resterande peng, 550 000 kronor, eventuellt kan gå till ett arrangemang för studentmålgruppen.

Viktor Hedqvist (M) reserverade sig mot beslutet och yrkade 725 000 kronor till Sensus, då de vill genomföra en endagsfestival istället för tvådagars, och 725 000 till en studentaktivitet.

Ärendena klubbas slutgiltigt i nämnden den 19 februari.

Kontakt:
Emmeli Nybom (S), ordförande kultur-och fritidsnämnden Luleå kommun, 072-503 33 05. Viktor Hedqvist (M) , andre vice ordförande kultur-och fritidsnämnden, 072-250 62 55

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021