Tidigare stipendiater
Här presenteras tidigare stipendiater och motivering till vinst.
Stipendiater 2024
Dungens förskola
Avdelningen Regnbågen på Dungens förskola har skapat en trivsam miljö där de bekräftar varje barns rätt till en egen identitet. Genom olika projekt har de engagerat barnen i deras skapande samtidigt som de lyft fram barnens starka sidor och belyst värdet av allas olikheter. Det har stärkt barnens identitet, deras självkänsla och deras empatiska förmåga. Med små medel skapar de egna världar tillsammans med barnen, vilket gör att barnen får vara med och påverka sin dagliga miljö från idé till skapande. Avdelningen Regnbågen på Dungens förskola ger barnen trygghet, lust till lärande och utveckling, och gör ett fantastiskt arbete med barnen.
Mikael Jakobsson, kock Örnässkolan
Mikael har genom sitt engagemang kring skolmåltider höjt kvaliteten på olika plan. Förutom att han lagar fantastiskt god mat och salladsbuffé i världsklass, engagerar han eleverna i arbetet med att skapa lunchmatsedeln. De får vara med och tycka till när han gör inköp av produkter. Mikael deltar även vid föräldrakvällar då han vill samverka med vårdnadshavare kring elevernas kostvanor. Han erbjuder näringslära med provsmakning till klasserna, lagar sushi med elever och agerar domare i mattävlingar på hemkunskapen. Mikael är en inspirationskälla för både vuxna och barn på skolan. Han gör allt för att skapa goda relationer med elever och personal och alltid med ett stort härligt leende.
Sven Pettersson, lärare, Luleå Gymnasieskola
Sven är en passionerad och engagerad lärare som gör samhällskunskap spännande och fängslande för sina elever. Han har genomgångar som täcker hela materialet på ett intresseväckande sätt och som ger en full förståelse för ämnet. Med sin pedagogiska, tydliga och rättvisa undervisningsstil är han en trygg punkt och mentor för många av sina elever. Sven beskrivs som en förebild som brinner för sitt ämne. Han har en stark vilja att lära ut och få sina elever intresserade, och lyckas fånga även de som vanligtvis inte alls har ett intresse för ämnet. Med sin inlevelse och engagemang har Sven vunnit stor uppskattning och respekt bland eleverna.
Yaser Nasr, Noor Al-Bawi, Ahmadzia Mohammadi och Abdallah El-Tamimi, studiehandledare, Vuxenutbildningen
Studiehandledarna utgör en ovärderlig resurs då de bidrar till att lyfta och stödja elever med utländsk bakgrund inom vuxenutbildningen. De skapar trygghet i elevernas studier och möjliggör för dem att ta till sig information och kunskap när språkbarriärer uppstår. Deras roll är avgörande eftersom stöd och vägledning på elevernas modersmål inte bara främjar deras utveckling i svenska språket, utan också stärker deras självförtroende och förmåga att ta till sig ny kunskap i sitt nya hemland. Studiehandledarnas engagemang är av stor vikt för både elever och personal, och bidrar positivt till hela vuxenutbildningens verksamhet.
Stipendiater 2023
Fredrik Johansson, lärare 4-9, Björkskataskolan
Fredrik ger alla elever samma möjligheter i klassrummet. Han har tydlig struktur och det är alltid arbetsro i klassrummet. Han har tydliga mål för varje lektion o går igenom på slutet av lektionen och knyter ihop arbetet. Fredriks sätt att fånga alla elevers intresse med sin kunskap o sitt sätt att berätta gör att eleverna lättare kommer ihåg det som han pratat om. Eftersom han anpassar prov och ger elever möjlighet till muntligt vid behov får eleverna likvärdiga förutsättningar. Alla elever har chans att lyckas i Fredriks klassrum.
Karin Fredriksson, lärare Studion, Luleå Gymnasieby
Karin ser till individerna, sätter alltid eleverna i centrum och gör ett gott arbete i Studion. Hon fungerar som ett extra stöd till de elever som behöver detta, såväl under som utanför lektionstid och samverkar aktivt med undervisande lärare för att se till att eleverna arbetar mot läroplanens mål. För elever som behöver nära personlig kontakt med en lärare för att utföra arbetet kan Karin tillhandahålla ett stöd som är svårt att tillhandahålla i klassrummen.
Stipendiater 2022
Ulrika Almqvist, förskollärare, Sundets förskola
Genom sitt stora engagemang och entusiasmerande förhållningssätt får Ulrika såväl barn som kollegor att känna sig betydelsefulla och motiverade att söka efter ny kunskap enligt kunskapsmålen. Hennes inkluderande förhållningssätt och stora drivkraft skapar en lust och nyfikenhet hos barnen/kollegorna att prova på nya saker och stärker barnens/kollegors självkänsla. Ulrika har utvecklat arbetslagens arbetsverktyg som bidrar till att nå målen och arbeta efter dessa. Hon håller sig uppdaterad med ny forskning/litteratur som hon sprider till sina medarbetare. Ulrika har tagit initiativ till att skapa lärmiljöer där det digitala interagerar med utforskande, lek, estetik och rörelse med fokus på likvärdighet.
Personalen, Ängskolan
På Ängskolan finns en otrolig personal. Personalen imponerar på så sätt att de är mänskliga, sympatiska, empatiska och varma med barnen på skolan. Alla behandlar varje barn med ömsesidig respekt och omtanke.
All personal på skolan är väldigt rättvis, rolig, utmanande på ett bra och växande sätt. De är förstående och tar verkligen fram de bästa av sidor hos eleverna. Ängskolan imponerar så mycket med deras fantastiska engagemang för sina elever.
Stipendiater 2021
Personalen, Munkebergs förskola
Personalen på Munkebergs förskola skapar trygghet, roligt lärande, kompisskap och glädje. De har visioner, drömmar och lever på hopp. De kan skapa så pass trygga grupper att det sällan uppstår konflikter utan vänligheten smittar och även den tuffaste ungen blir en i gänget. Allt tack vare den inkluderande, kunskapsfyllda, positiva, observanta och trygghetsskapande personalen.
Alla är välkomna, behandlade med vänlighet, respekt och positiv anda. Det är ett könsneutralt lekande som ger utrymme till helt oanade lekar. Barnen ses som individer och de lyfts alla upp av de vuxna. Svårigheter ses som styrkor och annorlunda välkomnas och smälter in utan problem.
Personalen, Råneskolans fritidshem
Personalen på Råneskolans fritidshem arbetar alltid för att utveckla eleverna och öka deras kunskaper. De ser alla elever och arbetar alltid efter deras förutsättningar på ett positivt sätt. Tillsammans kompletterar personalen varandra på ett unikt sätt. De tar tillvara på miljön både på skolan och utanför skolan genom att arbeta med naturen omkring sig. På ett likvärdigt sätt blir alla elever sedda och hörda. Allas olikheter tas tillvara och det finns en vilja att alla ska känna sig välkomna och älskade för just den de är. Eleverna inkluderas alltid i planeringen av aktiviteter för att lärandet ska bli så likvärdigt som möjligt.
Kristoffer Nordekvist, förstelärare samt undervisar i kemi, Luleå Gymnasieskola
Kristoffer vill verkligen att eleverna ska lära sig och tänka själva så mycket som möjligt. Kristoffer bryr sig genuint om att eleverna lär sig av honom och hans lektioner. Oavsett bakgrund förklarar han noga områdets grunder för eleverna. Kristoffer gör lärandet roligt i mer än bara hans egna ämnen. Han ser varje elev, som är där för att lära sig. Han ger dessutom extra hjälp för dem som har varit sjuka men också för dem som behöver extra hjälp i hans kurser. Han har god kommunikation med andra lärare.
Sidan uppdaterades den 17 juni 2025