Hotell- och turismprogrammet (HT)

Programmet för dig som vill utvecklas och söker en utbildning där du får lära dig ett yrke och arbetar med människor. Det är ingången till en bransch under ständig utveckling. Hela branschen växer så det knakar – både i Sverige och internationellt – och den söker kompetenta och passionerade medarbetare. Om viljan finns kan du få jobb vart du vill i världen.

Vad får du göra på utbildningen?
När du väljer Hotell- och turismprogrammet får du jobba både i grupp och självständigt, och praktiskt lära dig ett yrke, varvat med lektioner i skolan. Stor del av tiden kommer du vara ute på arbetsplatsförlagt utbildning. Om du vill kan det finnas det möjligheter att göra delar av din arbetsplatsförlagda utbildning utomlands.

Programmet passar dig som vill ta ansvar, vill ta egna initiativ, är positiv, vill ha ett arbete med varierande arbetsuppgifter, vill träffa nya människor och som gillar utmaningar.

Du lär dig…(Vad kan du bli?)
grunderna för en karriär inom hotell- och turistbranschen. Service, bemötande, marknadsföring och företagande. Utbildningen ger också kunskap kring människors behov och traditioner. Framför allt är det en ingång till en bransch med stora karriärmöjligheter. Du får träffa många människor, jobba praktiskt och lära dig ett yrke från grunden. Kom ihåg att du kan komplettera med kurser för att få grundläggande behörighet till högskola och universitet. På så sätt finns möjlighet till en mängd olika alternativa utbildningar efter gymnasiet.

Efter dina gymnasiestudier…
kan du börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du får med dig erfarenheter och kunskaper som du har stor nytta av inom många andra områden. Skulle du under resans gång vilja bli något annat än de yrken som den här utbildningen leder till så kan du läsa vidare.

På yrkeshögskola och universitet kan du bland annat studera Hotel Management, Eventkoordinator, Hospitality Management eller Turism- och destinationsutveckling. Det finns även möjligheter att studera utomlands över hela världen.

Inriktning

Hotell och konferens - lärlingsutbildning

Minimera
Faktablad och programstruktur
Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information