Inför miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden behandlar på sitt kommande sammanträde den 24 juni 38 ärenden. Bland dessa delegationsordning för ärenden enligt den nya smittskyddslagen för serveringsställen samt bygglov för ny industribyggnad.

Delegationsordning ny lag

Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att anta delegationsordning för ärenden enligt lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Regeringen beslutade den 17 juni om en effektivare tillsyn för att minska spridning av covid-19 på serveringsställen. Lagen gäller fram till årsskiftet och ställer krav på serveringsställen som serverar mat och dryck inom en näringsverksamhet. Miljö- och byggnadsnämnden får ett särskilt tillsynsuppdrag och befogenhet att besluta om förelägganden mot serveringsställen avseende till exempel ommöblering, begränsning i öppettider eller stängning.

För att tillsynen ska bli effektiv behöver miljö- och byggnadsnämnden besluta om att delegera vissa beslut. Beslut om åtgärder måste kunna tas omgående och bör delegeras till handläggare med stöd av chef. Tillsynen kommer till stor del behöva utföras under kvällar och helger varför snabba beslutsvägar är nödvändiga för att uppnå målet med lagen. Läs mer Länk till annan webbplats.

Askgravlund Råneå församling

Råneå församling har ansökt om bygglov för anläggande av askgravlund på begravningsplatsen i Råneå. Miljö- och byggnadsnämnden föreslås godkänna bygglovet samt bevilja startbesked.

Ny industribyggnad på Depåvägen

Miljö- och byggnadsnämnden föreslås godkänna bygglov för ny industribyggnad på fastigheten Plogen 1 på Depåvägen, Yttervikens industriområde.

Det är Totalprojekt Norr AB som har ansökt om bygglov för ny industribyggnad med en byggnadsarea om ca 2 801 kvadratmeter. Ansökan avser även anläggande av 18 parkeringsplatser.

Kontakt
Patrik Wallgren, miljö- och byggchef, 073-096 63 64
Maritha Meethz, ordförande miljö- och byggnadsnämnden, 072-207 79 73

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021