Tävling: rita en sommarblomsplantering till Luleå centrum

Nu kan du låta din kreativitet blomma ut genom att designa din alldeles egna sommarblomsplantering. Det vinnande bidraget kommer att planteras i en upphöjd planteringslåda i övre delen av järnvägsparken. Sista anmälningsdag är 30 april.

Regler

  • Växter väljer du från vår växtlista. Du kan inte välja in andra växter än de som står på listan för att vi ska kunna garantera att vi har växterna.
    Växtlista Pdf, 110.6 kB.
  • Förslaget ska vara utformat att passa planteringslådan som har måtten 1m x 0,70 m. Enligt beräkning så ska det rymmas cirka 21-23 blommor i denna typ av låda. Se bild nedan.
  • Skriv en beskrivning som berättar vad du tänker kring din plantering och vad du vill att den ska symbolisera och vad den ska ge för assosiationer. Vi vill ha ditt bidrag med växtförslag och beskrivning innan 30 april.

Jury

En jury med bland annat vår stadsträdgårdsmästare Michael Öhman kommer att granska alla bidrag och kora en vinnare.

Prisutdelning 21 juni

Prisutdelning kommer att ske den 21 juni och vinnaren kommer att få ett fint diplom, en liten present från trädgården och en skylt bredvid planteringen med den vinnande kreatörens namn och motivering till vinsten.

Delta/Anmäl dig

Deltar gör du genom att skicka in ditt planteringsförslag och din beskrivning till; Luleå kommun, Stadsträdgården, Björsbyvägen 277, 975 96 Luleå

Eller skicka in formuläret nedan:Planteringslådan som du ska fylla har måtten 1m x 0,70 m och rymmer cirka 21-23 blommor.

Planteringslådan som du ska fylla har måtten 1m x 0,70 m och rymmer cirka 21-23 blommor.

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023