• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

På sidorna om samhälle och gator får du reda på aktuella byggprojekt, trafikstörningar, var du hittar bra cykelvägar och vad som är på gång för att planera och utveckla Luleå. Annan information av samma slag samlas också här.

Minimera
Senaste nytt
 • Arbetet med rördragningen under väg 97/Boden pågår i snabb takt för att minska störningen. Det är dubbelskift som gäller med arbete långt in på kvällen. Här lägger arbetsledare Axel Simu, NCC, kantsten.

  Tack till trafikanterna

  Det blev en kännbar störning i trafiken för Luleåborna då Bodenvägen stängdes av över Mjölkuddsbanken. Men bara efter ett dygn hade frågetecknen kring nya vägval lagt sig och jobbet på plats har kunnat pågå enligt plan. - Vi kör intensivt med dubbla skiftgäng för att inte orsaka störningar under längre tid, säger Max Havama, projektledare för Östra Länken.

  Publicerat 2017-07-06
 • Utredningen av de fortsatta etapperna i projekt Östra Länkenstartade i våras. Närmast är det etapp 4E mellan Mjölkudden och Notviksrondellen som står i fokus.

  Utredning av nya etapper i Östra Länken

  I våras startade utredningen av Etapp 4E som blir den fjärde etappen i projekt Östra Länken. I etappen ingår att lägga ned vattenledningar mellan Mjölkudden och Notviksrondellen (Rostbollen).
  Publicerat 2017-07-05
 • Störningar i trafiken

  Det händer mycket i Luleå. Det fräschas upp, rivs ned, byggs om och byggs nytt. Allt detta innebär att Luleåborna märker av både större och mindre störningar under barmarkssäsongen.
  Publicerat 2017-06-28
 • Om ett år rullar elbussarna i Luleå

  På tisdag, den 27 juni kl. 15.00 skrevs avtalen för fem nya elbussar mellan Luleå kommun och det finska företaget Linkker. Bussarna ska från hösten 2018 trafikera linje 6, som går mellan Porsön och Kronan, och blir därmed den första elbusslinjen i Luleå och även den nordligaste elbusslinjen i Europa.
  Publicerat 2017-06-28
 • Avtal för elbussar i Luleå klart att skrivas på

  På tisdag, den 27 juni kl. 15.00 skrivs avtalen för fem nya elbussar mellan Luleå kommun och det finska företaget Linkker. Bussarna ska från hösten 2018 trafikera linje 6, som går mellan Porsön och Kronan, och blir därmed den första elbusslinjen i Luleå och även den nordligaste elbusslinjen i Europa.
  Publicerat 2017-06-26
 • Räddningsövning tisdag 27 juni

  Projekt Östra Länken utför en räddningsövning tisdag 27 juni vid pumpstation 42, korsningen Svartövägen/Bodenvägen. Övningen sker under eftermiddagen.
  Publicerat 2017-06-22
 • Samråd: Dalbo - nya tomter för bostäder och verksamheter

  Förslag till detaljplan för del av Björsbyn 1:12, Dalbo
  Publicerat 2017-06-20
 • Vad gäller för trottoarpratare i Luleå?

  Under vecka 25 kommer Luleå kommun i samarbete med Polisen att göra en inspektions- och informationsrunda i Luleå centrum.

  Publicerat 2017-06-19
 • Ökad trivsel och säkerhet på Kyrktorget i Gammelstad

  Under sommaren testas en ny möblering på kyrktorget i Gammelstad som innebär att det blir en lugnare och trivsammare miljö där besökare kan insupa den unika kulturmiljön.

  Publicerat 2017-06-13
 • Andrepristagaren Patrik Kotiranta Lundberg och tredjepristagaren Stefan Larsson prisades för sina individuella insatser i den Europeiska cykelkampen där de tävlat för Luleå bland 52 andra länder. Prisutdelare Lenita Ericson assisterades av tävlingens projektledare Dalibor Sentic.

  Glada vinnare prisades i cykelkampen

  Europeiska Cykelkampen är nu avslutad och Luleå slutade i sin klass på en fin åttonde plats bland 52 europeiska städer. Vinnarna som tävlade för Luleå prisades av Lenita Ericson i stadsparken i lördags.
  - Vilket härligt engagemang från Luleåborna, sade hon och hoppades på samma cykelglädje inför nästa års cykelkamp.

  Publicerat 2017-06-12